Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz dudikpal #8425 üzenetére

    No, úgy látom megindult egy újabb hsz-áradat a hozzászólásom után, ami igazából nem biztos, hogy baj :K

    Egyébként az az igazság, hogy mindenkinek igaza van, mivel több oldalról is meg lehet közelíteni a dolgokat. :DDD

    Én maradok az én meglátásomnál:

    Olyan eladó vagyok, hogy ha hirdetek valamit, akkor akivel elsőként megegyezem, annak tartom meg az árut, akkor is, ha valaki felül akarná licitálni, mert nem fogok a számból segget csinálni.

    Ugyanis ha többet akarok érte kapni, akkor licitre bocsátom, nem hirdetem irányárral, hanem jelzem, hogy licit, ekkor zárom és a legmagasabb ajánlat nyer, vagy a hozzászólásomban, hirdetésemben leírom, hogy ha másképpen képzelem el az eladást.

    Sajnos tisztában vagyok azzal is, hogy így a neten és itt a ph-n is sokan "papíron" megvesznek valamit, megegyeznek az eladóval, aztán mondvacsinált okok miatt visszalépnek, én is jártam már így és még biztosan fogok is, ill. más is fog így járni. Teszik ezt addig, amíg el nem jön az az időszak - el fog egyáltalán? magam sem tudom -, hogy valaki polgári pert fog kezdeményezni, tekintve, hogy a szóbeli egyezség is szerződésnek minősül, egyenértékű az írásbeli szerződéssel. De erről megint órákat lehetne beszélgetni, ill. oldalakat írni.

    Őszintén szólva nálam - vásárlási szándék esetén - egyszer játszik el egy eladó olyat, hogy nem válaszol a privát érdeklődésemre, vagy pl. mint ebben az esetben, megegyezek vele és másnak adja oda, utána nem fogok az illetővel foglalkozni, hirdessen bármit, számomra az ilyen hirdető nem megbízható.

    Ezzel nem akarok megbántani senkit, a jelenlegi eladót sem, ez szigorúan az én személyes - de nyilvános - véleményem, nekem ez a hozzáállásom a ph-s bizniszeléshez.

    Vásárlóként pedig én is visszaléphettem volna pont az előző komolyabb bizniszemtől is, mivel majdnem ugyanazokat a termékeket egy általam személyesen is jól ismert eladótól is megvehettem volna, feltételezem még kedvezőbb áron is, de mivel már megegyeztem a másik, korábban nem ismert eladóval, ezért nem léptem vissza, még ha rosszabbul is jártam, mert nem akartam az adott szavam megszegni.

    Egyébként ez nem is igazán sértődésről szól, de ha már megtörtént, gondoltam leírom a saját véleményemet az itteni üzletelésekkel kapcsolatban.

    Mivel pozitív gondolkodással megáldott "lélek" vagyok, így most azzal foglalkozom, hogy a megmaradt pénzem mire költöm :DDD

    A hsz. nem csupán a Tiedre lenne válasz, csak nem akartam külön-külön írkálni mindegyik hsz-ra.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák