Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Aryes #137227 üzenetére

    +1 Shokkolo
    Nálunk van olyan útszakasz a településen belül ami vegyesen kerékpárút és járda is, amikor közelítek pl. hátulról egy ugyanabba az irányba haladó gyalogoshoz aki egyedül van és rendesen az út jobb oldalán megy akkor csak LASSÍTOK és úgy megyek el mellette, HA ketten vagy többen vannak és akár az egész utat elfoglalják akkor már JÓ MESSZIRŐL csengetek EGYET (CSAK EGYET!) hogy észrevegyenek és persze közben LASSÍTOK is, mire melléjük érek (kb. már 15 méterre tőlük csengetek) addigra remélhetőleg észrevesznek és egy kicsit húzódnak - remélhetőleg - a jobb oldalra és én el tudok menni mellettük - balról, ekkor gyakran meg is szoktam köszönni, hogy elengednek.
    Tehát:
    - LASSÍTOK
    - egyet csengetek
    - esetleg még meg is köszönöm, hogy elengednek

    Amit utálok - mert ugye én is szokta gyalogolni - hogy:
    - direkt gyorsíthat is amikor kikerül és elszáguld mellettem
    - 1 méterre sincs már (persze száguldás közben) és veszettül csenget

    na az ilyeneket gyűlölöm.
    A csengőt én egyszerűen figyelemfelkeltésre használom, hogy a gyalogosok érzékeljék, hogy közeledek, és fel tudjanak készülni az elhaladásomra mert annál kellemetlenebb nincs amikor épp elmennél mellette és akkor lép eléd (akármi miatt: egy darázs megijeszti, egy gödör vagy tócsa, vagy üvegdarab, xardarab van az úton amit én nem látok ő pedig ki akarja kerülni stb.)

    Amúgy a csengetésem veszélyre is figyelmeztet ahogy fentebb írtam simán elém léphet és akkor összeütközünk ami mindkettőnknek fájhat.
    A legfontosabbnak a lassítást tartom mert van, hogy nem is csöngetek - ezt is írtam - de kb. séta sebességre pl. 6-8km/h lelassítok és sokszor már ez is elég.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák