Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Aryes #137293 üzenetére

    Valahol egyébként volt egy írás arról, hogy bizonyos helyzetekben az úttestről leválasztott külön kerékpárút veszélyesebb is lehet, mint a sima kerékpársáv.
    Jelen esetben ez pl. szerintem így van.
    A másik véglet viszont az, amikor Pesten, ahol amúgy sincs hely, pl. a körúton, simán felfestenek egy sárga csíkot az aszfaltra, és nem foglalkoznak vele, hogy nem fognak ott elférni a járművek. Természetesen az se jó. Ott jobb lenne elkülöníteni a kerékpárforgalmat, de arra pedig ott nincs hely.
    Illetve, amikor 20-30 méterenként van egy kereszteződés, egy mellékutca, akkor az pontosan az előbb említett példa miatt nem jó.
    A járdára felfestett sárga bicikli sem jó megoldás, mert a biciklis azt hiszi, hogy innentől kezdve teljes mértékben az övé az út, a gyalogos pedig pont ellenkezőleg gondolja.

    Az biztos, hogy a fejekben kellene rendet tenni, mert tényleg az a helyzet sok esetben, hogy mindegyik közlekedő (busz, autó, bicikli, gyalogos) csoportban vannak jópáran akik nem veszik figyelembe, hogy rajtuk kívül más is van az utakon, vagy pedig úgy gondolják, hogy mindenki más csak azért van ott, hogy őrá figyeljen, és kikerülje.
    Ebben a témában a kedvenc videóm ez : [link] 1:10-nél kezd bedurvulni :)
    Itt se tép senki ezerrel, hanem kb azzal a sebességgel teker csak, ami még az emberi reakcióidő határain belül van, illetve, ha történik is valami [link] , akkor annak a vége nem a szélvédőn bekukucskálás lesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák