Új hozzászólás Aktív témák

  • diablo1984

    veterán

    válasz bul07 #142031 üzenetére

    Nem a többieket szivatják, hanem a piac, az építőipari cégek beáraznak és mivel hiány van ebben a szektorban(13 éve munkájuk sem nagyon volt) megtehetik. 10 éve volt egy 2 szobás 3. emeleti lakásom Hajdúböszörményben, 7 millát ért, most ugyanolyan állapotban kb 20 milliót.. Nem reális, de a piac könnyen beszippantotta a csok-ot, társasház építési lázban IS ég mindenki, előbb-utóbb túlkínálat lesz, ami majd kissé lejjebb nyomja az árakat, de amíg 1,5-2 szeres áron el lehet adni valamit, addig nem csökkentenek az árakon, minek.
    Ez ok-okozat, ha valami könnyű, akkor valahol megvan a hátulütője, egyszerűen ilyen az emberi gyarlóság, a soktól a mégtöbb az több és most az építőiparban mindent megtehetnek!
    Szív a szingli? Legyen családja, vagy nem és akkor nem tud a családtámogatással élni, mert nincs meg a feltétele. De mint írtam egyéneket drágább támogatni, csak azért mert dgyenlőség, ingyen della meg hasonlók, mert ugyanígy minden drágulna, egy családban több egyén is van, így a támogatottak köre is több lenne, ingyen pénz hozná magával az inflációt, ha infláció, akkor minden drágább..... de az egyénnek persze az önös érdek fontosabb, a következmény nem.
    Minden ami pályázható, támogatott az drágul, most a lakáskorszerűsítési támokatás miatt a klímák is drágulnak hirtelen(meg természetesen a teljes építőipari szektor).
    Ha nem lenne semmi támogatás senkinek semmire, nem szórnák a bankok a hiteleket, akkor is lenne 10 év mire értelmes szintre menne visdza az ingatlanok ára, de akkor a szingli egyén sem biztos, hogy tudna bármit venni, mert hitelt sem kapna fizetése vagy munkája sem biztos hogy lenne...
    Ezt mindenkinek aki a csodát várja így kellene átgondolni, csodák nincsenek, csak esetek amiknek megvan a következményük, most akinek munkája van az örüljön, hogy nincs korlátozva.
    De ez a mindenki legyen szivárvány dolog az ugyanúgy hülyeség, mert akkor nagyanyám is kaphatna 10 millát lakásra, mert ő is egyedül van, nehogy kirekesszék, meg az építési vállalkozó összes ismerőse egyenként, biztos attól nyugodnának meg az emberek, igaz a lakásárak ugyanúgy benyelnék(plusszban természetesen), de mindenki egyformán szívna ezért is.
    Jah, a bérlakás megolfás lehet sok mindenre, de arra nem, hogy "én csak bérlem, a szomszéd Giziék meg 10 millát kapnak és ők meg 15 év alatt kifizetik(ha kifizetik) és a sajátjuk lesz" hozzáállásra, itt mindenki birtokolni akar...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák