Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Atomantiii #156558 üzenetére

    Ne is mondd, ma a városban megkereshető fizetések mellett (ha csak nem valami jól fizetett mérnök, ügyvezető stb vagy), még egy albérletet is hatalmas nagy kunszt fenttartani, nemhogy saját lakást venni. Komolyan, reál bér szinten, esélytelenebb mint nyugaton a felkapottabb városokban.
    Ki a fenének van kedve 25 évre előre a fél fizetését lekötni törlesztőre, hogy legyen hol lakjon? Jah és döntsd el 25 évre előre, hogy akkor te most itt fogsz lakni, bármi is történjen, mert ha költözni akarsz, akkor még sokkal bonyolultabb lesz az élet.

    Amúgy azt vettem észre, hogy Debrecenben a megkereshető fizetésekhez képest messze a legdrágábbak az ingatlanok az egész országban. Már eleve MO-ra igaz, hogy így nézve az unió egyik legdrágább országa, ha nem a legdrágább, de Debrecen még ebből a körből is kiemelkedik.
    ha belegondolok, az itteni lakásárak majdnem ugyanazon a szinten vannak mint a Bregenziek, csak éppen amellett, hogy szebb a város, bármilyen munkakörben az itteninek kb a 4×-esét lehet megkeresni, alacsonyabb energia és élelmiszerárak mellett. Ha nem kötne ide ezer szál, szerintem már végleg leléptem volna oda, még azzal a szomorú gondolattal együtt is, hogy akkor már nem sok esélyt látnék arra, hogy valaha is mégegyszer megfordulok Debrecenben :(

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák