Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz SOAD19 #160557 üzenetére

    A magyar pénzügyi tudatlanságról ne is beszéljünk. Hihetetlen, hogy emberek milyen szarokra képesek elverni a pénzüket.
    Van pl egy ismerős pár, ők ketten netto havi 820 ezerből élnek (ok, ebből 130 az albérlet), és onnan tudom, hogy 25-e van, hogy szinte óramű pontossággal ír rám valamelyikük, hogy figyu kéne 10-20-30 ezer kölcsönbe 5-éig, mert majd akkor kapnak fizut. Aztán mikor megjön a fizu, akkor van kajarendelés, meg Marbolo whiskyvel, egy hétig a csapból is jager folyik, meg taxival megy mindenhová mert a busz olyan snassz, 25-én meg éhenhalás. Amikor ezzel szembesítettem őket, akkor az volt a válasz, hogy "igényesen kell élni" meg csak nem gondolom, hogy ő buszra száll, hacsak nem nagyon muszáj? Érdekes, 20-a után már megtalálja a buszmegállót. És ezt játszák negyedik éve folyamatosan, és látszólag semmit de semmit nem tanulnak az egészből.
    De nem csak ők ilyenek, meg szeretik szórni a pénzt, csak ők eléggé szép példa erre, de az ismeretségi körömben messze nem az egyetlen. Le tud esni az állam, mikor tőlem sokkal jobban kereső embereket egy 3000ft-os random kiadás padlóra vág, mert jajj micsoda váratlan kiadás.

    Az állampapírokra meg manapság úgy kell lasszóval fogni az embereket, de nem is csoda, sikerült átvariálni azt a szart úgy, hogy már én sem raknám bele a pénzem.
    A választás előtti pénzosztás meg tipikus példája volt a nép birkaságának és megvásárolhatóságának. Ezen az országon az sem segítene ha holnaptól mindenki négyszer annyit keresne (osztrák szint), sőt, szerintem lenne olyan infláció, hogy ihhhajj...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák