Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz bepken #160823 üzenetére

    Mennyire "macerás" keretet választanod? Mert ha válogatós vagy akkor érdemes több boltot is megnézni és ahol olyan keretet találsz ami megfelelő akkor kérdezd meg van e vizsgálat, mert az sok helyen alap, hogy ha a komplett szemübeget ott csináltatod akkor a vizsgálat vagy ingyenes vagy csak egy jelképes összeg.
    Amúgy nem hallottam rosszat pl. "Onome" (ha jól tudom ez a neve) a Kossuth utcán van még talán az elején valahol a Rossman után.
    De számos akár kisebb bolt is van ahova adott napokon jön egy szemész, fel lehet iratkozni a vizsgálatra.
    Nekem volt már olyan hogy 3-4 helyen is végignéztem a kínálatot mire az egyik helyen találtam keretet (ma már kevésbé vagyok faksznis) és próbáltam ott memegcdinálni a vizsgálatot. A legnagyobb pénz a lencse, de az együtt jár a komplett szemüveg készítéssel.

    8 éve Beregszászon (Ukrajna) csináltattam, hajnalban indultunk, 8-ra ott voltunk az optikában (a vizsgálati papír nálam volt) kiválasztottam a keretet, majd elmentünk pénzt váltani utána a piacra, bevásároltunk, majd kb. 11-re visszamentünk és kész is volt a szemüveg. Kérdeztem, hogy a azemvizsgálat megoldható e, mondta nem messze erre is van lehetőség és akkor azzal a papírral készítené el a szemüveget. :)
    (8 éve kb. 16k HUF volt de "drágább" keretet választottam, amúgy 12k HUF körül lett volna :DDD )

Új hozzászólás Aktív témák