Új hozzászólás Aktív témák

  • bobace

    őstag

    válasz lorcsi #161433 üzenetére

    Nagyon jó marketingje, kétségkívül. Egy ismerősöm mondta, hogy a szart is úgy el tudják adni, mintha új autó lenne :D
    Alapvetően rájuk is az igaz, hogy meg kell nézni A-Z-ig a kiszemelt járgányt. Szerintem ott is lehet amúgy jó autót találni. De egy kereskedőre hagyatkozni nagy bátorság. Józsán van egy fickó, aki csak elektromos triótagokkal foglalkozik, őt a rendes kereskedő sorba tenném, ajánlom is, de nála is ugyanúgy át kell vizsgálni az autót, hiába ad mellé rétegvastagság mérőt vagy akkuállapot papírt, mert bár ezek fontosak, de még ezer dolog van egy autón, ami akár alku tárgyát képezheti.

    Én nem tudok ajánlani kereskedést, vagy nyájasan vagy tukmálva vagy jófejnek tűnve, de mindenkinek ugyanaz az érdeke, eladni még a szart is. Tipikusan nem mondják el a lényeges információkat, csak az amúgy is első percben látható hibákra hívják fel a figyelmet.
    Ha nem vagy szakértő, akkor át kell vizsgáltatni és kiderül. Jó kereskedőnél is van szar autó, és rossz kereskedőnél is jó.

    Én pár hete adtam el az autómat, és egy ilyen helyszínre kiszálló átvizsgáló jött megnézni. 1,5 óráig vizslatta a vasat A-Z-ig. Nem volt itt a leendő vevő vele, úgyhogy 45 ruppót fizetett érte mondjuk. Amúgy 37ezer lenne. Nem olcsó, de egy nagyobb értékű vasnál megéri.
    Nem mondom, hogy nem volt alapos, de mindent ő sem vett észre azért (kisebb horpadás, ami azért látható, mert minden hibát lefotóz!), de olyat is észrevett, amiről én nem tudtam pl. :D

    Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

Új hozzászólás Aktív témák