Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz gps76 #30758 üzenetére

    Nem parasztvakítás, csak nincs megfelelően megtámogatva. Az, hogy be tudja égetni a képet bizonyítja, hogy van elegendő fényereje.

    Csak akkor tudnád rendesen összehasonlítani őket, ha csak az optika változna, a többi nem. Még a dSLR-ek 90%-a is pontatlanul jelzi vissza az érzékenységet (szándékosan), így nem tudhatod, hogy valóban annyi-e, amennyit mond. Telefonoknál nyilván még nagyobbakat hazudnak a gyártók. És ahány gyártó, annyi félét. f2 és f2,8 között van egy Fé-nyi különbség, 2 és 2,6 között ~2/3Fé. Nem annyira veszélyes, pláne, hogy jelen esetben még csak nem is ellenőrizhető, hogy tényleg annyi-e. 2/3Fé nem a világ, könnyedén kompenzálható. 1/60s helyett 1/30s mondjuk, utóbbi még simán megfogható bemozdulás nélkül normális fogással és megtámasztással. A telefonokban levő szenzorok meg verőfényes napsütésen kívül sok helyzetben alapból nem érnek szinte semmit, szóval tök mindegy, hogy szürkületben melyik készít használhatatlanabb képet.

    f2-nél egyébént csak az igazán jó optikák élesek ténylegesen, azok meg nem olcsók, és pláne nem a telefonokba épített viccoptikák közül kerülnek ki.

    Igazából mondhatnán inkább úgy, hogy a telefonokba épített fényképezőgép mint olyan parasztvakítás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák