Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    válasz mezis #89624 üzenetére

    Anno amikor voltak ezek a létesítmények akkor sem voltak ingyenesek emlékeim szerint. Viszont ma már elvben szükségtelenek, mert az önkormányzat és állam által üzemeltetett intézményekben ingyen lehet használni az illemhelyet. A Bartókon kiváltja a kórház, a Petőfi téren* ott a zöld ház a sarkon, a Kossuth térnél* pedig ott az okmányiroda pár lépés távolságban. Emellett nőtt az üzletek, üzletközpontok száma ahol igénybe vehető az ingyenes szolgáltatás.

    *Kossuth téren nem véletlen lett kitalálva a földalatti felújítása. Egy Piac utcai fabódés hétvégén ki tudja termelni egy-két havi fenntartási költségét. Az egész hetes kirakodóvásárok, meg a mikulás-jan. 5 közötti időszak pedig főleg kasza. Ha emellé bedobjuk azon kevés bulihuligánt aki szombat este két partyhely között leugrik már tiszta haszon.
    Petőfi téren pedig átterhelték a forgalmat a pályaudvarra.

    Amúgy hamarabb iszok egy kávét a turmix bárban, szifonos habbal, vagy a petőfi presszóban mint hogy fizessek egy natúr csuri miatt.

    Viszont talán az emberek értékrend változása is belejátszik, hogy nem kell ilyesmi létesítmény. Mióta a Segneren lebontották a régi kisállomást, (kormegjelölés miatt írom) azóta évről-évre egyre kevesebb spontán utcán vizelő embert látni napközben.

Új hozzászólás Aktív témák