Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz Pille69 #5219 üzenetére

    Szerintem a műsoridő alapú előfizetés gondolata kicsit halott ügy. A tengeren túlon (USA) a műsor leadása után kikerül a csatortna honlapjára a tartalom és tudomásom szerint ingyen visszanézhető nem is akármilyen minőségben (HD) web-n keresztül. Ezzel nem nagyon versenyezhet semmilyen kábeltv-s előfizetési modell. Mondjuk flash videó náliunk is van a hazai csatornáknál, de a nagy amerikai mozifilmek / sorozatok itthon még nem nézhetők vissza. Vélhetően ez lesz a jövő. A kérdés az mit fog lépni erre a kábeltv piac?

    Az STB-hez kényszerített előfizető is biztosan halott modell hiszen máshol is elérhetővé fog válni az érdeklődésre számot tartó tartalom. Például Hollandiában a UPC a kábeltv esetén ad CAM modult és előfizetői kártyát is a TV-hez és nem kell STB. Gondolom az ottani piaci viszonyok térdre kényszerítették ezt az STB baromságot.

    Megjegyzem a kötelező STB + fejlesztett tartalom vagy jó 10 évvel ezelőtti elgondolás. Kicsit túlhaladta az idő. Ebből a szempontból a DIGI a jó irányba halad. Mondjuk lehet nem tudatosan csak pénzhiány miatt ...

Új hozzászólás Aktív témák