Új hozzászólás Aktív témák

  • tomazin

    veterán

    válasz 4Grider #15592 üzenetére

    Amit gondolsz jó alapokon nyugszik, csak hiányos az infód.
    Az egy dolog, hogy az nmhh által kijelölt tartományokat és szolgáltatói kódokat elküldi az ITU-nak, ahol frissítve van az ország számozási terve. Ez ahhoz, hogy van sms vagy nincs szinte nulla szinten járul hozzá (mellesleg ha megnézed az SHS=50 már 2éve ki van jelölve). A lehetőség adott, a Diginek, ahhoz, hogy itthon menjen a szolgáltatása jó eséllyel már rég megkötötte a RIO-s szerződéseket.

    A különböző sms központokkal kell szerződést kötni, hogy működjön a dolog. Ez senkinek nem kötelező feladat (sem digi, sem random sms cég). Abban az esetben, ha egy ilyen cég (sms közp.) nem kötött még szerződést egy adott szolgáltatóval 2féleképpen dönthet. Vagy elküldi az smst egy olyan irányba akivel szerződve (ill. összekapcsolódva) van (mondjuk Telekom), és az adott szolgáltató levégződteti (mint ahogy most is megjön, ha egy random 30as számról küldesz smst), vagy el sem küldi. Mivel az sms szabadáras, így combos árat kapna rá a szerződött szolgáltatóktól (telekom). Így inkább el sem küldi, mert nem üzlet neki. (ld. pl az OTP kiküldi az smst, de sokkal többet fizetsz érte, mint a többiért, pontosan a fenti miatt).

    Tehát kettőféleképpen lehet a helyzetet megoldani:
    Elkezditek tömegesen felkeresni a szifon ügyfélszolgálatot. Mivel minden egyes ügyfélkontakt jól kimutatható pénzbe kerül, így amikor a nyünnyögés akkora mértéket elér, inkább megkéri a szifon a szolgáltatóját, hogy ugyan keresse már meg a digit.
    Elkezdtek reklamálni, hogy mi ez a sok sms a diginek. A fenti modell itt is fenn fog állni, csak gyanítom ott most mindenki a seggén szedi a levegőt, így a probléma alacsonyabb priot kap és annyi lesz elérve, hogy amikor kártyát kérsz majd mondják, hogy szifonnal óvatosan.

    Van sajnos egy harmadik megoldás is: a digi nem készült olyan szerződéssel még ami ehhez kell, így hiába keresik meg őket, annak elkészítése időt vesz igénybe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák