Új hozzászólás Aktív témák

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz Eliot99 #2034 üzenetére

    Van ügyfelünk, aki még Intuos1-es táblát (kb. 2000 körüli gyártmány) használ a mai napig gond nélkül. 6-7 évig biztosan használnak táblákat, az életciklusuk is igen hosszú, egy Intuos sorozatot általában 4-5 évig tartanak piacon. Tavaly április óta van Intuos4, eddig különösebb panasz nem volt rá, pedig nagyon sokan veszik....

    Szóval, ha jó Intuos3-at találsz, az is jó vétel. Ami a különbség:
    - Intuos4 - az érzékenységét megduplázták (5080 lpi, bár ezt kezdő felhasználó úgysem érzi), 2048 szintű nyomásérzékenység (ezt már megérzed, a nyomásérzékenység nemcsak a duplája, hanem már 1 grammtól érzékel, ami azért jó, mert ha csak kicsit nyomod oda a tollat, akkor is szép árnyalatokat lehet kihozni vele). Az Intuos4-en egy oldalt vannak a gyorsgombok, ami azért előnyös, mert így a toll letétele nélkül is az összeset használni tudod. Az Intuos3-nál két oldalt szimmetrikusan helyezkedtek el a gombok. Az Intuos4-ben a Touch Strip helyére Touch Ring került, ami az alakját nézve lenne csak újdonság, azonban a Touch Ring közepén van egy kapcsoló, amivel összesen négyféle üzemmódja közül tudsz választani. Ez azért szuper, mert így pl. nemcsak nagyítani, de akár forgatni is tudod a lapot, ecsetméretet tudsz növelni, stb... Az Intuos4-eken a gyorsgombok mellett OLED-kijelző van, ami azért hasznos, mert nem kell fejben tartanod, hogy mire programoztad be az adott gombot. Ezt azért érdemes kihangsúlyozni, mivel a Bamboo-kkal ellentétben az Intuos3 és Intuos4 sorozatnál a gyorsgombokat alkalmazásonként más funkciókra be lehet programozni.
    Az Intuos4-nél emellett új a tolltartó és a toll is, ami fogásra más érzést jelent. Van aki szerint lényegesen jobb az új toll, mint a régi, van, aki szerint tök mindegy... A tolltartó azért lényeges, mert a tolltartóban már a tollhegyeket is el tudod tárolni, ami az Intuos3 esetén problémás volt, mivel nem volt hol tárolni a hegyeket, ezért azok rendszeresen elvesztek....

    Hát, nagyjából ennyi. Használtan nehezen fogsz találni Intuos3-at. Ha mégis ki tudsz fogni egy egy éves táblát, akkor tudd, hogy az garis még (2 év gari van rá!), tehát nagy rizikót nem vállalsz.

    Ha gondolod, akkor megoldható az, hogy bejössz hozzánk, kipróbálod az Intuos4 táblát, az eladónál az Intuos3-at és ha kétségeid vannak, hogy esetleg valami gond lehetett az adott táblával, le tudjuk ellenőrizni, hogy rendesen működik-e minden funkciója, így használt vásárlásánál is minimális a rizikód. Ezért pénzt nem kérünk, úgyhogy ha bármiben segíteni tudok, nyugodtan keress.

    A címünk: ScanDer Kft. - 1146 Budapest, Thököly út 61.
    (http://www.grasshopper.hu/terkep)

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Új hozzászólás Aktív témák