Új hozzászólás Aktív témák

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz pufancska #3403 üzenetére

    Ha Cintiq kell, vagy bármilyen Wacom, szólj, mert jó áron tudunk adni, amúgy meg 3 év garival jön és vásárlás előtt kipróbálhatod nálunk, úgyhogy nem veszel zsákbamacskát (www.grasshopper.hu/wacom a linkünk).

    Amúgy meg vám EU-n belül nincs, ÁFA Németországban 19%, itthon 27%. Úgyhogy ne csodálkozz, ha néhány termék drágább itthon, mint az EU-ban. Ez magánszemélyeket érint inkább problémaként, mert a cégek úgyis visszaigényelik az ÁFÁ-t. Amerikai importot abszolút nem javaslok, az alábbiak miatt:
    - a gari is amerikai lesz, ha gond van, oda kell visszaküldeni. Megjavítják ingyen, de a szállítási díj téged terhel.
    - az amerikai cuccokra valóban lesz vám, kb. 7-10% között, vámosa válogatja. Ok: Made in China. Számos termékre az EU Kínából védővámot vet ki, vagyis ezzel emelik meg a kínai termékek árát.
    - szintén vámosa válogatja, hogy kiszúrják-e a csomagod, ekkora értéket valószínűleg kiszúrnak. Vagyis a vámos akkor engedélyezi kiszállításra a terméket, ha leperkálod a magyar 27%-os ÁFÁ-t az amerikai cuccra.
    Ez egyébként nem úgy általában a Wacomra, hanem minden EU-n kívüli termékre igaz. Tehát, ha valamit pl. Hong Kongból rendelsz (teló, kütyük, stb.), számolnod kell a fentiekkel.
    - Amúgy meglepődnél, hogy csomagolják ezeket a cuccokat. "Atombiztosak". De annak is kell lenniük. Gondold át, hogy hány ezer kilométert hajóznak a Wacom cuccok Európáig Kínától, majd az EU-n belül futárcégek "dobálják" a dobozokat :) Itthon is nyugodtan lehet házhozszállítással rendelni, a hazai futárcégek is magas szinten vannak, legalábbis nálunk még nem volt szállítás közben megsérült tábla :)

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Új hozzászólás Aktív témák