Új hozzászólás Aktív témák

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz jhos910 #3605 üzenetére

    Sajnos teljes káosz van ezzel kapcsolatban a piacon. Valamilyen szinten logikus volt a Wacom lépése, a Bamboo nagyon sikeres termék volt majd 8 éven keresztül. Nem véletlen, hogy egy új terméket ezért behoztak Bamboo név alatt, hiszen akinek már volt Bamboo-ja PC-re, Mac-re, miért ne akart volna egyet a tabletjére/telefonjára is...

    Ahogy nézem, a technológia haladásával a következők felé haladunk:
    - régi Bamboo táblák utódai -> Intuos Pen and Touch táblák lettek
    - A Bamboo név megmarad a mobilosoknak és a gépen navigálgatóknak (vagyis nem a grafikus érdeklődőknek). Vigyázni kell, a most megjelent Bamboo Pad őrülten más, mint a 3. generációs Bamboo táblák! Nagyon keveset tud, bár ezért olcsó is.
    - Az Intuos5 táblák utódai -> Intuos Pro táblák lettek. Mivel az iPad Stylus-a a Bamboo útját járja be, előbb-utóbb kénytelen lesz a Wacom az Intuos Pro táblákat is átpozíciónálni.
    - A Cintiq vonal megmaradt, de véleményem szerint, ha beválik a Wacom tabletes megoldása (ld. http://uk.shop.wacom.eu/products/cintiq/cintiq-companion/cintiq-companion/567?c=70177) akkor hamarosan, talán a következő 3 évben az Intuos Pro táblák helyett csak olyan Wacom Pro táblák lesznek, amik már kijelzőt is tartalmaznak. Aki látott már Cintiq 13 táblát, az tudja, hogy a technológia ettől már nincs messze és az ár is egyre megfizethetőbb... Egyelőre a 3x-os az Intuos-hoz képest az árkülönbség és csökken, emlékszem, amikor a 2000-es évek elején ez 8-10x-es volt.

    Ne feledjük, hogy egy olyan gyártóról van szó, ami több, mint 25 éve van a piacon és kb.80% feletti a piaci részesedése... És ezt a megbízható és jó eszközeinek és nem a töménytelen marketingnek köszönheti.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Új hozzászólás Aktív témák