Új hozzászólás Aktív témák

  • tikshow

    addikt

    válasz mekker #4102 üzenetére

    Kb egy-két centire a tábla felett mozgatva érzékeli a tollat, ilyenkor a kurzor mozog, a tollon lévő gombokat tudok nyomkodni. Amint leböksz a táblára az egy bal klikknek minősül.

    A tollon található két gomb - az alsó alapból jobb klikk, a felső dupla bal klikk. Nekem ez át van állítva úgy, hogy az alsó ALT a felső pedig jobb klikk.

    A multitouch annyiban könnyítheti meg a munkádat, hogy ezzel is működik a Rajzfelület mozgatása + forgatása + nagyítás/kicsinyítés. Sima Pennel is megoldható ez, kivéve a forgatás, ha a táblán lévő egyik gombot a Pan/Scrollra állítod, a tollon lévő egyik gombot pedig Alt-ra. Ahhoz, hogy mozogj a Pan/Scroll gomb lenyomásával, plusz a toll érintésével tudok kivitelezni, ha emellé lenyomod az Alt-ot is akkor nagyítani/kicsinyíteni tudsz.

    A toll végén lévő radír pedig egy totál felesleges feature, mert - legalábbis számomra - túl nagy, hogy finom vonalakat lehessen vele radírozni. De ez is lehet programozható gomb is akár.

    Hogy mire használod az extra gombokat az igazából rajtad áll, de ez egy relatíve kicsi tábla szóval egy billentyűzet kényelmesen elfér mellette. De tudom is én beállítod az egyik gombot ecsetnek, a másikat radírnak, a haramadik Pan/Scrollnak, a negyediket meg Shift-re vagy Ctrl-ra. Előbbi egyenes vonalt húz Photoshopba, utóbbi a rétegen található dolgokat mozgatja.

Új hozzászólás Aktív témák