Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz ArthurShelby #6008 üzenetére

    Hali!

    Ahogy fentebb is írták, legjobb ha eltudtok menni kipróbálni. Mert mint minden médiumnál (szénkréta, akril-, olaj festék, kréta, tustinta stb.), ugyanúgy a digitális "festészetnek" is megvannak a sajátosságai.

    A Wacom volt az első aki elkezdett erre célhardware-t gyártani. A mai napig piacvezetők tudásban és támogatásban, nyilván tudják és meg is kérik az árát.
    A programok már amiben van ilyen beviteli módra lehetőség ezt biztosan támogatják és az esetleges hibákat erre javítják a leggyorsabban, amíg a "kínaiakra" azért ez nem mindig jellemző.
    Bár a Linuxot egyik se szereti, azért meglehet mókolni ha szükséges, de ebben nemtok segíteni.

    A fentiek miatt bár árban jelentősen olcsóbb a többi, én még mindig nemtom jó szívvel javasolni. Neten van rengeteg összehasonlító review. Láttam tehetséges művészeket más típusú táblával rajzolni. De a többség nem szokta a wacomot lecserélni, max magasabb kategóriára vált. Míg ha vki (én is jó régen volt már) 1x megfizette a tanulópénzt az biztos utána nem fog egy másik kínaival próbálkozni.

    Ha netán Konkrét típust vártál. Bár itt már ugye közrejátszik monitor méret, hordozhatóság, csukló vagy alkaros rajztechnika. Hosszútávra (nem a fióknak) a Sima Intuos M-es méretet mondanám, de ha tehetitek mindenképpen érdemes elmenni kipróbálni.

    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák