Új hozzászólás Aktív témák

  • xxxjjjkkk

    senior tag

    válasz Árpi001 #4586 üzenetére

    Ez két dolog következménye:
    Szétb@szták a szakmunkásképzést. (bocs, de erre nincs jobb szó.
    Nem is fizették meg a 90es években a szakmunkásokat, mert akkor még sok volt.

    Én saját költségen tanultam szakmát, 500fele volt a vége a tanfolyamnak, minden szutykot támogatnak ebben az országban, engem nem sikerült. Nappalin nem tudok munka mellett tanulni, ennyi. Ezen felül még gyengeáram, erősáram hegesztést magamtól tanultam, ez is volt 2-300 csak anyagárban (+a rengeteg idő) +
    a suli miatt ami kiesett melo az ugy durván még min 300.
    A gyakorlatot haverom apjanal sikerült megszerezni, fél év kb, arra elég, hogy felvegyenek egy céghez kezdőként(iskola mellett) , persze munka suli mellett még jártam oda is , de fizetni nem tudott, de cserébe rugalmas volt, akkor mentem amikor akartam, és segítettek. Tehát heti 7 napot el voltam foglalva, reggel este.
    A válság alatt volt, ma már fele ilyen nehéz nem lenne, mert mint említetted senki nem akar dolgozni.
    Ez nem egyedi, egy hegesztő szakma, úgy hogy tudjál hegeszteni, minősítéssel 1,5millió, hiába csak 400 a tanfolyam, ott nem tanulsz meg hegeszteni, otthon kell, a gép, anyag drága, kutya nem fogja neked meghitelezni.

    A régi szakik kihaló félben vannak, szó szerint. A többiek meg külföldön, de hülyék lennének itthon lenni, kinnt azért nem mosogató fizetésért mennek ki.

    Szóval ja, még aki tanulna, azt is szop@tják :) A cégeknek meg csak tapasztalattal rendelkező ember kell, aki nyelveket beszél, bár ez most kényszerből változni látszik, de akkor is esti tanulás-munka alatt adnak 80-100ezer fizetést, az lof@sz.
    Kicsit fel kéne ébredni.
    De ez sem megoldás, amit ezek az idióták gondolnak brüsszelben, hogy majd a migráncsok megoldják ezt a gondot. Persze azokat biztos tudnák támogatni. Semmihez sem értő ember épp elég van most is az országban, szakember hiány van, nem munkaerő. Régen a románok megoldották a dolgot, bár azokkal is kurv@ sok gond volt, de már azoknak sem terep Mo.,inkább tovább mennek kicsit. Node nem politizálok.

    Na kiblogoltam magam, szóval nem tudom mi lesz, mert ha így haladunk vagy közel európai béreket kell fizetni, vagy nem marad itt senki, csak a kontárok.

    "Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"

Új hozzászólás Aktív témák