Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz zoli03 #4793 üzenetére

    A közelmúltban két gerendát kellett összecsavarozni. Jó tesztnek ígérkezett - így a Parkside 20V-os 40Nm-es csavarozóját és a Parkside 20V-os ütvecsavarozóját is kipróbáltam a feladatban. Nos- a 40Nm elegendőnek bizonyult hogy két 15x15 cm-es fenyő oszlopot oldalirányból 25cm hosszú kb 5mmm átmérőjű ácscsavarra összefogassa. Simán beletekerte- áttekerte a két fán. A nyomaték miatt "kellett" a plusz fogantyú amit adnak. Az ütvecsavarozó gyorsabban, kényelmesebben oldotta meg ezt a feladatot, ott nincs csavaró erő a csukló- illetve elenyésző.
    Mai másik teszt- 120 Nm-rel meghúzott Honda Accord kerékcsavarokat gyakorlatilag pár másodperc alatt kitekerte. ( 1/2-es átalakító rajta a 21-es dugókulcs). Visszafelé szintén tisztességesen meghúzta, nyomatékkulccsal csak ellenőrízni kellett.

    A 20V-os ütvefúró meg számomra bizonyítottan elegendő kisméretű tömör téglához, lukacsos falazótéglához, csempéhez. (fém, fa fúrásokról nem is beszélve). Szóval ezek a áruházi cuccok is jók- egy ideig. Nem ipari használatra. Sokkal hamarabb nyúlok az akkus fúróért mint a hálózati ütvefúróért. Betonnál persze más a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák