Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz jeriko2 #5985 üzenetére

    +1 a külön vásárolt biteknek.

    Ennek ellenére vásároltam egy Makita szettet külön ami ugyan kevés darabos ( mondjuk 30.. de látszik az ipari használhatóság mert a gyakori használatúakból 3 db került be hogy legyen pótlás)
    Az ütvecsavarozóhoz pedig darabra vásároltam Milwaukee shock biteket.

    Volt otthon Workzone fúrókészlet. Méretsor. Ipari hulladék- de mit is várunk egy tizendarabos készletért mondjuk 2000-ért amikor maga a doboz is pénzbe kerül :) Egy jó van benne, a doboz- amibe be tudom tenni a külön vásárolt minőségi fúrószárakat :)
    És ez a helyzet a Lidl mostani bitbefogású készletével is. Doboz sorjás, zárómechanizmusa elvben mágneses lehet- a gyakorlatban meg ócska. A bitek... nos egyet eltörtem próbaképp. Mármint kipróbáltam és eltört- nem erre irányult a szándék. A bit befogású vídialapkás fúrószár (tégla, falazat..) ... hát azt meg nem értem. Bit befogású nálam = ütvecsavarozó. (a befogáson kialakított horony is ezt támasztja alá) szóval... az ütvecsavarozó nem alkalmas falazat fúrásra. Mert nem hosszirányban üt hanem ugye forgatóan. Ergo- hülyeség. A három fa fúrószár éle pedig vetekszik egy vajazókésével. De a tartó ezen része is így alkalmassá vált jó minőségű szárak befogadására :)
    Összefoglalva- ezek a Lidl/Aldi fúrók bitek nálam még otthoni szintre is leszerepeltek. Inkább 1-1 minőségi bit vagy fúrószár.

Új hozzászólás Aktív témák