Új hozzászólás Aktív témák

  • Golyobis

    aktív tag

    válasz Golyobis #8934 üzenetére

    Update: bevittem a szervízbe ahol kemény 30 másodperc járatás után megszagolták, és kijelentették, hogy nincs semmi különös szaga, a melegedés pedig az elektromos gépek természetes velejárója.
    Szerencsére egy kis beszélgetés után felajánlották, hogy egy másik, vadi új gépet kipróbálunk az udvarban üresjáratban, csak úgy vésőszár nélkül.
    15 perc folyamatos üzem után érte el azt a hőmérsékletet amikor még éppen hogy rajta tudja tartani a ember a kezét a motoron, eddigre már egy méteres körzetben lehetett érezni az égő piritósra emlékeztető szagot, és amikor a fickó leállította, szemmel láthatóan füst gomolygott a motorházból.

    Azt mondta hogy ez az új gépek velejárója, a szénkefe még nincs bekopva. ( Még egy kicsit járattuk, utána tényleg mintha kevésbé égett volna).

    Végül otthagytam a gépet, hogy azért mégiscsak nézzék át a belsejét.

    Azt nem értem hogyha 15-30 perc alatt túlmelegszik, akkor miért kerül 3x annyiba mint az ugyan csak hobby kategóriás kisebb gépük (ami igaz, nem 50J, hanem csak 43J ütési erővel rendelkezik papíron).
    Inkább vettem volna 3-mat abból ugyan ennyi pénzből, és akkor úgy tudnám folyamatosan használni őket, hogy amíg kettő pihen, a harmadikkal tudok dolgozni.

    Most már veszett ügynek látszik a dolog, ráadásul az elállással sem biztos hogy élhetek, mert szerintük azáltal hogy 20 percig véstem vele (a kipróbáláshoz szükséges volt) azáltal használttá minősült le a gép, amit már nem vesznek vissza az elállás jogán...

Új hozzászólás Aktív témák