Új hozzászólás Aktív témák

  • jeriko2

    tag

    válasz Golyobis #8968 üzenetére

    "Igazából nem tudom hogy a sok gagyi vs 1 drága harcából ki kerülne ki győztesen. Nyilván az is számít hogy a gagyi tényleg annyira gagyi-e, hogy még a fogaskerekek is műanyagból készülnek benne."

    Ez kicsit összetettebb kérdés. A legtöbb esetben a gagyiban is fém fogaskerék van (ami tényleg műanyag, annak nagyon rossz a híre). Viszont vannak olyan szempontok is, ha kimész ügyfélhez, és fent a tetőn döglik be a gép, mikor már leszedted a fele cserepet, akkor mit csinálsz? Félbehagyod a munkát? Vagy mindig cipelsz magaddal minden gépből hármat? Hobbi felhasználáskor ez nem égető kérdés, mert belefér, hogy csak jövő vasárnap fejezed be, vagy plusz melót csinálsz magadnak - fizetős, határidős melóknál nem. Ahogy az is fontos, hogy van-e hozzá alkatrész 3 év múlva, tudja-e valaki javítani (egy 10e Ft-os géppel nem fog foglalkozni senki, mert már a "ránézek" óradíja is többe kerül, mint maga a gép).

    Adott esetben még olyan dolog is előjöhet, hogy a géphez van-e megfelelő tanusítvány, ami garantálja, hogy meghibásodás esetén sem vágja agyon a kezelőjét, vagy megfelel-e balesetvédelmi előírásoknak, be van-e vizsgálva ilyen szempontból (hangosság, rázkódás stb). Hobbi felhasználás esetén ezek megint csak nem annyira elsődleges szempontok.

Új hozzászólás Aktív témák