Új hozzászólás Aktív témák

  • Victorio

    aktív tag

    válasz Gargouille #35988 üzenetére

    Itt egy jó cikk a különböző kémiai rendszerekről.

    Nem azt jelenti az ICR (lítium-kobalt) kémia, hogy mindenképp fel fog robbanni - csak más a kockázati tényező mint mondjuk egy INR esetében. Azt figyelemben kell tartani, hogy ezek a kínai piacról beszerzett akkuk mind ipari felhasználásra szánt cellák. Megfelelően használva, a műszaki paramétereket betartva az élettartamuk végéig tökéletesen működnek. De nem véletlen, hogy a nagy gyártók nem vállalják be saját márkanév alatt a polgári kiskereskedelmi piacra dobást, mert kis tudatlansággal vagy oda nem figyeléssel veszélyesek lehetnek.

    Érdemes tudni mi van a technológiák hátterében, és megfelelő körültekintéssel használni a cellákat. Olyannak akinek nincs minimális műszaki rálátása, nem szabad védelem nélküli, vagy veszélyes(ebb) kémiájú cellát ajánlani vagy adni.
    Ha egy valaki elsüllyeszt egy ceruzaelemet a retikülje mélyére ahol a kulcscsomója meg a dezodorja rövidre zárja akkor nem történik semmi. De ha ezt egy 30A rövidzárási áramú lítium cellával teszi az már tud érdekes dolgokat okozni.

    Félreértés ne essék, nem ijesztgetni akarok, csak tudni kell a technológiában rejlő kockázatról. Tudni kell mit hogyan és mire lehet használni, vagy hogyan kell tárolni.
    A konyhakés is veszélyes, de az anyukája mindenkinek százszor elmondta kiskorában, hogy figyeljen oda - ezért kialakul a reflex, hogy kicsit fokozottabban koncentrál ha kézbe veszi.
    A mindenki számára könnyen elérhető lítium cella újkeletű dolog, a legtöbb embernek nem más mint egy kövérebb ceruzaelem amiről tudja, hogy teljesen veszélytelen. Ezért nem árt néha felhívni a figyelmet, hogy nem egészen így van.

    Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

Új hozzászólás Aktív témák