Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    Érdekes ez az eszmefuttatás a tükrökről. Ahogy kner írta, valószínűleg a kis tükör ellen szól a led kiterjedése, nem lehet olyan jól fókuszálni a fényt, mint egy nagyobb tükörrel.
    De ugyanakkor nem beszéltetek a ledekről, illetve azok sugárzási szögéről, és a tükrök átmérőhöz viszonyított mélységéről. Ha veszünk egy 125 fokos XP-L ledet, és betesszük egy 1 m-es tükörbe, ami csak 20 cm magas, akkor a led fényéből semmi nem érinti a tükröt. Ha az 1 m-es átmérő mellett elkezdjük mélyíteni, akkor egyre szűkebb sugárzási szögű ledek tudják elkerülni a tükör érintését, illetve egyre kevesebb fény tud kilépni a tükörből visszaverődés/fókuszálás nélkül. Meg lehetne mérni, hogy milyen átmérő/hossz arányokkal mennyi a cd, és egy bizonyos hossz fölött elkezdene lassulni a nyereség, de folyamatosan nőne, ez szól a mély tükör mellett.
    A lámpáknál viszont vannak praktikus okok is, pl. a méret, emiatt nem lehet túl nagy a fej átmérője, és a hotspoton kívüli fény igénye meg a lámpa hossza, emiatt nem lehet túl mély a tükör. Gondolom kitalálják az átmérőt, és ehhez olyan mélységet választanak, ami elfogadható/elvárt fókuszáltságot eredményez.
    Ha csak a mindenen túli távolság lenne a cél, akkor enyhén defókuszált lézerekkel világítanánk km-ekre.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák