Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz user112 #45414 üzenetére

    Alkáli elemeknek a sorsa úgyis a kuka lesz, így érdemes minden egyes milliamperórányi kapacitást kisajtolni belőle. Persze ez eszközfüggő hogy képes-e működni egy bizonyos feszültség alatt, de nekem az időjárás állomásom simán tud, így lemegy 1V alá is. Egy fényképezőgép vagy vaku már megadja magát.
    Li-ion-t meg max 3.0V-ig vidd le, az alatt már nem nagyon van benne szufla. De inkább 3.3-3.4V legyen az alja. Minél lentebb mész annál jobban beesik a fesz, és annál kevesebbet tudsz kinyerni.
    Ni-MH akkuk a kapacitásuk nagy részét 1.15V-ig leadják. De persze ez is attól függ hogy mennyivel terheled meg az akkut. Mondjuk 1-2A-es terhelésig igaz ez az állítás. De ez függ az akkutól, mennyire jó minőségű, illetve mennyire régi.

    Convoy S2-be nem kell védett akku. Ha csak ebbe fogod használni, akkor vehetsz nyugodtan védelem nélküli Panasonic NCR18650B akkut ami 3400mAh tud. Vagy ha tudod hogy fogod használni a későbbiekben olyan lámpába ami nagyobb áramfelvételre képes akkor LG HG2, LG MJ1, Samsung 30Q, Sanyo NCR18650GA, és még lehetne sorolni.

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák