Új hozzászólás Aktív témák

  • baphomet

    senior tag

    válasz orientcx #15347 üzenetére

    Rápróbáltam én is a Federal Clipper Assault Ship-re tegnap. Mindössze fél órányi hazRES után ugyan, de egyelőre kicsit vegyesebbek az érzelmeim. Már csak azért is, mert a biztosítónál végződött a kaland. :)

    A kínainál is kapni a 109 Piscium rendszerben, ahol A-sra is fittelhető rögvest, ami alap páncéllal olyan 65 milliót jelent a kasszánál.

    Valóban remekül manőverezhető, éppen csak lecsúszik a dobogóról az Eagle, Vulture, DBS hármas után. A repülési karakterisztikája kb. olyan, mintha összegyúrták volna a Clipper és Dropship jó tulajdonságait a hátulütőik minimalizálásával. Gyors, nagyon gyorsan fordul: a pitch rátája valami elképesztő, kék zónán belül és kívül is, viszont egy kicsit "sodródós" (majdnem, mint a Clipper), a gyorsulása/lassulása nem túl acélos, és ez igaz a segédhajtóművekre is. Nem lehet vele olyan olyan könnyen oldalazni, mint a Vulture-rel. (ez is vitt a sírba, dőre módon azt képzeltem, hogy majd félreugrok a rohamozó Anaconda elől :( )

    A kilátás remek, a fegyverek elhelyezése viszont a fix megoldásnak kedvez. A gimbaled fegyvereknek kicsi a mozgástere, és három is hajó a hasán lett elhelyezve, tudjuk már a Python és az FDL esetéből is, hogy ez mit jelent. Gimbal fegyvereket használva is eléggé célra kell tartanunk, nem fogják megnyerni helyettünk a csatát, mint egy Clipperen, vagy Vulture-ön. Fix fegyverekkel viszont, könnyen lehet pontosan célozni, és jó közel is vannak egymáshoz. A pajzsa olyan gyenge, mint az várható volt, gyorsabban lekerül róla, mint egy örömlányról a bugyi. :) Prismatic + 4 db. A-s boosterrel már érhet valamit, de akkor se chaff, se KWS se semmi.
    Én hit&run taktikát fix fegyverekkel gondolnám a legalkalmasabbnak ezzel hajóval: rárohamozni a célra, lőni rá már elég messziről, elboostolni mellette, majd azonnal FA Off-fal ráfordulni egy pillanat alatt és újra rárontani.

    Szerintem USS-be, RES-be ez a hajó nagyon jó választás, de hazRES-be CZ-be csak a nagyon pengék vigyék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák