Új hozzászólás Aktív témák

  • Peppo

    őstag

    válasz csigi #48137 üzenetére

    Bányászattal fedezni az üzemanyagot elég húzós, ha egyedül mész. Ilyenkor jobban jársz, ha inkább bevásárolsz egy full raktérnyi tríciumot, kidobálod az olyan modulokat, amelyekre nincs szükséged (pl. Shipyard nem kell, ha csak a te hajóidat viszed, ill. ha más pilótáknak csak 1 hajójuk van bedokkolva nálad. Outfitting is automatikusan jár a tulajdonosnak. Ez a két modul együtt majdnem 5000 tonna.). Ha rendesen kipucolod a rakteret (marad kb. 24000 tonna hely, majd televeszed tríciummal, fullra megtankolod, akkor azzal oda-vissza megjárod a Beagle Pointot. Annál messzebb meg nincs semmi. Persze, ha kitérőket szeretnél tenni, akkor már előfordulhat, hogy valahogyan pótolni kell. Én visszafelé a Colonia irányába kerültem, és ott vettem valamennyit, ami már elég volt hazáig. De pl. az is segít, ha mikor már teljesen tele a raktér meg a tank is, még bedokkolsz egy kb. 800 tonnás szállítmánnyal is (Type9 vagy Cutter elbír ennyit), mert a hajód raktere nem számít bele az össztömegbe. Ez így együtt már elég kell legyen egy oda-vissza útra bárhova a galaxisban. Az egész kijön kb. 1,2 milliárdból. Azt hamarabb összeszeded, mint a tríciumot bányászattal.
    Arra azért érdemes figyelni, hogy ha a bubin kívül akar az ember tríciumot venni, az jóval drgább lehet.

    Ha mégis bányásznál, érdemes lehet használni ezt, (mondjuk amúgy is) megtervezed vele az útvonalat, és ha van már felfedezett trícium-lelőhely útközben, akkor azt írja.
    Nagy utakat azért így nem vállalnék be, rengeteg idő elmenne a bányászattal. De ha csak egy kicsi hiányzik, azt lehet így pótolni.

    Ha viszont többen mentek, akkor simán járható út ez is. Persze akkor legyen mindenkinek bányászhajója a fedélzeten! És még akkor is felkészülhetsz, hogy a végére nagyon fogod utálni a bányászatot. :D

    Azért hosszú utak előtt egy útvonaltervet érdemes csinálni, hogy ne 20000 fényévnyire érjen a meglepetés, hogy kifogytál. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák