Új hozzászólás Aktív témák

  • Bargyu

    tag

    válasz bkercso #3376 üzenetére

    Akkor megpróbálom szakmaibb módon leírni:
    A HD800 egy nagyon részletező, precíz fejhallgató ezért nyilván nagyon érzékeny arra, hogy mi megy bele. Próbáltam champs szerű DIY erősítővel, Lehmann Audioval, Beyer A1-el, HDVD800-al, de mindegyiknél túlságosan precíz, inkább steril hatása volt, ütős mélyekkel és magasakkal egy HD600 után, de bántóan sok volt. Az eddig legtalálóbb jellemzés erre az volt, hogy a precizitása elképesztő a HD800-nak, de ez kicsit olyan, mint a Forma 1, lehet, hogy baromi gyors a kocsi, de nem biztos, hogy távoli útra is ezzel szeretnél utazni. Minden részlet hallatszik, de ez jó lehet egy hangmérnöknek, de nem biztos, hogy hosszú ideig tartó zenehallgatásra is jó, esetleg fárasztó már.

    Aztán kipróbáltam egy csöves erősítővel és lőn világosság. Biztos minden erősítő más, lehet félvezetősben is van lágyabb hangú, de nekem az a véleményem, hogy van egy fajta mikro-dinamikája a mostani hangzásnak (pl. dobnál) és részletes, de nem bántóan érces hangja, amit nagyon megszerettem és tranzisztorosban eddig nem hallottam. A mélyebb hangoknál talán nem olyan ütős, de ettől nekem hallgathatóbb is, akár 7-8 órát is hallgatok zenét egy nap, ezért sokszor ami elsőre tetszik, az később már zavaró vagy fordítva. Ezért írtam, hogy szerintem a HD800 jó párja lehet egy csöves úgy általában, aztán persze itt is próbálni kell, melyikkel tetszik.

    A W5000-ről rövidebben annyit írnék, hogy egy kalap ... (szerintem, ízlések és pofonok)

    Aztán a jobb hangzással együtt jött, hogy nem mindegy milyen minőségű cd-t illetve ripet hallgatok és néhány jól összeállított cd után sok cd hangzása gyengének tűnik (laposabb, nincs tere stb.) Mostanában pont ezért azon morfondírozom, hogy érdemes lenne-e egy superdac irányába elmozdulni (Audio-gd Master 7, NFB 7.32, Benchmark DAC1 vagy 2, Metrum HEX stb.), de ehhez meg kellene hallgatni, volt alkalmam eddig egy a fentiektől eltérő, de ilyen kategóriájú dac-hoz, de ott csak minimális különbséget hallottam. Egy ilyen superdac-kal lehet, ha hallanék, akkor is csak jó minőségű felvételeknél érdemi javulást, az átlagosan minimális eltérésre, pedig nem biztos, hogy kell 1000-2000 eurót költeni. Audio-gd készésgesen szólt, hogy majd ír, ha lesz náluk vásárolható/tesztelhető példány. Uff.

Új hozzászólás Aktív témák