Új hozzászólás Aktív témák

  • nutfile

    aktív tag

    válasz viktorhu #1461 üzenetére

    "Nem nagyon tudja befektetni, mert holnap (vagy ma) lehet, hogy elköltöd, annak ott kell lennie. Szóval az ilyen látra szóló pénzt szépen leteszik egy jegybanki letétszámlára, amire régen még kamatot is kaptak, most már gyakorlatilag ők fizetnek"

    Ne egyedi szinten gondolkozz. portfolio szinten tuti, hogy mindig áll ott egy csomó pénz. mondjuk nyilván hóvégén kevesebb. Az igaz, hogy a jogszabályi hátterét nem ismerem, hogy mit csinálhat ezzel a látra szóló pénzzel.

    "Idegen kártya: na erről valahogyan le kell szedniük a pénzt egy kártyás vásárlással - ilyenkor ők a kártyaelfogadók, amiért fizetnek. Amikor aztán te fizetsz az idegen kártyádról a virtuálisra töltött pénzzel, akkor nekik lesz bevételük az elfogadótól, de kevesebb, mint amennyit a feltöltésért ők fizettek a másik banknak (mert nem kibocsátó banké a teljes bevétel). Szóval ez így bukás, egyedül a felhasználó által fizetett díjból lehet értelme ilyet fenntartani."

    Az aláhúzott rész teljesen értelmetlen. Amennyiben a virtális kártyával fizetsz, akkor otp kártyával fizetsz, nem idegen kártyával. Idegen kártya csak feltöltésre használandó.
    Azt sem értem, hogy szerinted a feltöltéskor az otp többet fizet, mint amennyit kap, amikor az ő kártyáját használják. Miért is??? De senki nem vitatta, hogy jól jön a banknak a felhasználótól beszedett díj is.

    De amúgy nem értem, hogy pontosan miről is akarsz meggyőzni? Ugye én ezt írtam:
    "az OTP-nek az a business, ha az ő kártyáját használod.
    milyen üzleti modell is az, hogy más bank szekerét tolja??? (értsd kártyáját engedélyezze)"

    Te pedig velem vitatkozva (?) azt írod, hogy még virtuális kártyán is bukna, ha nem szedne díjat.
    Kérdezem: akkor azon nem bukna, ha idegen kártyát virtualizálna, hiszen akkor az ő infrastruktúrája egy másik bank bevételét növelné. Erre írtam azt, hogy nem lenne lehetetlen, ha a másik bank ezért szépen tejelne. De nem fog.

Új hozzászólás Aktív témák