Új hozzászólás Aktív témák

  • Csuklósbusz

    tag

    Illetve lenne mégegy kérdésem.... :-)
    Most vettek fel postai kézbesítőnek a múlthéten ezért ez a sok kérdés. A hírlapokat ( Blikk, story, kiskegyed, Magyar Nemzet) stb egy úgynevezett járatfüzet alapján kell kézbesítenem.
    Tehát kapok pl az asztalomra 4 blikket, 3 magyar nemzetet, 15 szabad földet, 25 tv újságot stb stb és a járatfüzetben lapozva szépen ezeket meg kell címezni, ahogy a járatfüzetben jön sorba úgy lesznek sorba a valóságban is, tehát a biciklikosárba már úgy kell sorbarakni.
    A kézzel írt füzetet begépeltem egy excell táblázatba.
    Tehát lapozok a füzetben, xy címre blikk beírva, akkor megfogok egy blikket ráírom az újságra és lefordítom, és jöhet a következő bejegyzés. Akik már pl 10 vagy 30 éve ezt csinálják persze ők már nem lapozgatnak semmit simán fejből tudják hogy a 160 előfizető milyen címére és sorrendben kell rakni az újságot.

    A házszámok azért nincsenek sorban mert nem úgy jönnek sorba ahogy számtanilag hanem ahogy biciklivel a közelebb.

    A régiek akik már x éve vagy évtizede csinálják azok fejből nyomják hogy az egész körzetből kinek milyen lap jár.
    Reggel a postáskocsi zsákokban címezetlenül hozza pl a blikket, ezt fejből szétszortírozzák a kézbesítők között, de ugye a kézbesítőnek is ( ha nem megy fejből) akkor meg kell címezni és ezalapján sorbarakni a hírlapokat.

    A tervem az hogy beviszek egy win95-ös laptopot Office 97-el és azzal mindig listáztatnám hogy kinek melyik lapot kell vinni, menetrend szerinti sorrendben. Tehát ledobnak elém 5 féle újságot, 60 darabot, ezekhez kellene címet társítani menetrend szerint.
    Ehhez kérném most a segítségeteket. A mostani asztali gépemen Office 2007 van WIN7-el, de úgy szeretném ezt valahogy megoldani hogy WIN95 office 97-re is átlehessen konvertálni.

    A későbbiekben azt is szeretném majd megcsinálni hogy a többiek segítsége nélkül , tehát ha nem raknak az asztalomra semmit akkor azt is tudjam majd listáztatni hogy pl pénteken nemcsak hogy kiknek és milyen sorrendben hanem milyen újság is kell. De ehhez ugye elvileg majd a megjelenés dátumát is valahogy be kellene vinnem a gépbe. Mert a blikk minden napos, a szabad föld minden péntekes, de a havilapok pl NAKLAP változó hogy mikor jön.

    Ebben kérném a segítségeteket hogy hogyan tudnám ezt megcsinálni. Excell kell hozzá vagy inkább acces?

    Mert a legoptimálisabb az lenne ha rányomnák pl a péntek gombra és akkor listázná hogy miből mennyit és hova, milyen sorrendben.
    De egyenlőre az is bőven megfelelő ha pl kipipálom hogy van blikk, magyar nemzet, story az asztalomon akkor azokat hova és milyen sorrendbe...

    A sorrend az adott mert sorrendben van begépelve a táblázatba. Ötleteket szeretnék hogy merre induljak, hogyan lehetne ezt a legegyszerűbben, milyen adatokat szerezzek hozzá stb.
    Mellékelek képernyőmentést hogy hogyan gépeltem be az excellbe.
    http://img1.indafoto.hu/9/3/2603_98bd65207ee83bfd17ebb0db971eddf9/22443629_c09b04c8f42a780da6097787971ba139_xl.jpg

    http://img2.indafoto.hu/9/3/2603_98bd65207ee83bfd17ebb0db971eddf9/22443631_17a1b98c8cc9ca8dd1202f2bea75ac84_xl.jpg

    Ui: előre is bocsi, de hétköznap ritkán érek majd rá válaszolni előreláthatólag.

    Előre is köszönöm a segítségeteket!!

    Próbálkoztam vele, az excellben van olyan hogy szűrő gomb, akkor egy lenyitható listából előjönnek a választható dolgok, ki is pipálhatom hogy blikk, de akkor ugye csak a blikket mutatja.
    Akinek nincs blikk, de van szabadföld ők már nem is szerepelnek a listában...

    Na erre valami tipp?

Új hozzászólás Aktív témák