Új hozzászólás Aktív témák

  • kezdosql

    tag

    Excel hibakezelesben illetve adatvisszaallitasban van valakinek tapasztalata?

    Egy excel fajlt - kb. 3 mb, 4 kulonallo lapbol allo munkafuzet - pendrajvon visznek PC-rol PC-re, mindenki beirja a sajat adatat es megnezi a tobbiek uj beirasait.
    Ma reggel minden peldanya - mindharom pc-n es a pendrajvon levo is - kozolte, hogy nem teljesen olvashato a fajl, javitani kell.
    A javitast engedelyeztem, mindenhol ugyan az az uzenet jott, hogy az adatvisszallitas sikerult, de adatvesztes lehet. Felajanlott egy linket, hogy reszletesen meg lehet nezni a hibakat, de az ie cask egy xml fajlt nyitott meg, ahol beture ugyan ez a szoveg volt olvashato.

    Mindharom helyen azt lattam, hogy a datum mezok altalanos mezokre valtoztak es otjegyu szamok jelentek meg, visszaallitottam datum tipusra, es latszolag minden rendben volt. A biztonsag kedveert uj fajlkent elmentettem oket. Ekkor kiderult, hogy 100kb es 250 kb meretbeli kulonbseg van a fajlok kozott.

    Mind a negy lapon 2-3 ezer sorbol es 10-40 oszlopbol allo tablazat van, igy teteles osszehasonlitas csak ugy menne, ha mindent kinyomtatnank es osszepipalnank, az is napokig tartana. :(

    Hogyan lehet megtudni, milyen hibakat talalt es milyen cellakat modositott a program?

Új hozzászólás Aktív témák