Új hozzászólás Aktív témák

  • TillaT

    tag

    Sziasztok!
    Feltételes formázással kapcsolatban szeretnék útba igazítást kérni.
    A problémámat legegyszerűbben talán egy táblázatba foglalt öröknaptárral tudnám szemléltetni. Ahol az A1, B1 cellákba lehet beírni a megjeleníteni kívánt naptár évét és hónapját. Az A5:A32 tartományban pedig a napok száma van egymás alatt felsorolva.

    Azt szeretném, hogy az A1 és B1 cellák által kijelölt év, hónap szerinti szombatra és vasárnapra eső napokon az érintett sorok az A:Q oszloptartományban legyenek valamilyen színűek. Ezt még meg is oldom a "=HÉT.NAPJA(DÁTUM(A1;B1;SOR()-4);2)>=6" képlettel.

    Mindez egészen jól működik, amig a táblázatom változatlan. De miért is lenne ilyen egyszerű az élet(em). Mivel előfordulhat, hogy a táblázatomba sorokat kell beszúrni, a képletben alkalmazott Sor() függvény már nem nyújtana kielégítő megoldást. Mivel sorok beszúrása után az "A" oszlop celláiban lévő előre beírt napszámozás nem változik, ahhoz szeretném kötni a formázást.

    A fenti képletnél maradva olyan megoldás kellene, ami a Sor() függvény helyett az "A" oszlop adott sorszámú naphoz tartozó cellájában lévő sorszámmal(ból) számol.
    Évekkel ezelőtt jól ment nekem ez a feltételes formázás, és szerintem már ilyen problémát is megoldottam, de most csak üresjáratban bámulom a monitort.
    Köszönöm, ha tudtok segíteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák