Új hozzászólás Aktív témák

  • gsc73

    aktív tag

    válasz Delila_1 #5778 üzenetére

    Szia!

    Igen, tudom hogy itt egy nagyon segítőkész csapat figyeli a fórumot, élükön Veled..... :R :R :R

    Ma reggel kicsit elkedvetlenedtem 2 dolog miatt. Egyrészt mert olyat küldtek, amit eddig még nem.... :Y : most egy XLT file volt a csatolmányban. Ezzel nem volt különösebb baj, mert lefutott a rendezés, de pl a dátumformátum már nem stimmelt. Most ezzel küzdök.

    Fire-nak teljesen igaza volt/van abban, hogy olyan makrót írni nagyon nehéz, ami teljesen univerzális, főleg úgy, hogy nem definiált előre hogy mi a bemenet, de a kimenetnek mindig ugyanolyannak kell lennie! (az sem megoldás hogy akkor én meg nem megyek szabadságra, nem leszek beteg..stb..:) )

    Most az egyik oszlop dátumformátumával nem tudok zöld ágra vergődni.

    A cella így néz ki: 2009.11.30. 10:01
    vagy így 2009.11.30. 5.47

    Ilyenné kell alakítani: 10:01
    vagy ilyenné 5.47

    Ez igen egyszerűnek tűnik, de a valóságban nem az. Bizonyos esetekben, amikor az Excel felismeri hogy dátumról van szó, akkor jól működik az a macró sor, hogy

    Selection.NumberFormat = "h:mm;@"

    DE ha nem ismeri fel, akkor a fenti sorra nem reagál. Mondom oké, akkor "vágjunk" MID -del. az pedig csak akkor működik jól, ha kizárólag szöveg, különben nem lesz egyforma.

    Ha átalakítom szöveggé, azzal a célzattal hogy akkor lehetne hasznáéni a MID-et, akkor meg "40147.4166666667" lesz belőle.................kezdek becsavarodni.

    Üdv: g.

    kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

Új hozzászólás Aktív témák