Új hozzászólás Aktív témák

  • Rokababa

    csendes tag

    válasz bopeti98 #21451 üzenetére

    Tisztelt Fórumozók!

    Ezen kategóriában is leírom kérdésem, mivel nem tudom, melyik lenne a megfelelő számára. Elnézést, amennyiben nem, abszolút laikus vagyok.

    Kérem, segítsenek az alábbi problémában, mert már az összeomlás szélén állok! Tudni kell rólam, hogy mióta súlyos betegségesemet kikezelték, eléggé paranoiás lettem a kórházban töltött idő alatt, remélem, most is csak erről van szó.

    Édesanyám digitális analfabéta. 1 hónapja létrehozott egy Facebook profilt fiktív névvel ( az általa később létrehozott Metallica Rajongók nevet adta meg nem csak az általa szerkesztett oldal, hanem a személyes profil neveként is).Nem tett fel sem képet, sem ismerősöket nem jelölt be.

    Mivel aggódott, hogy a betegségem után hogy illeszkedem vissza az iskolába, ezzel a profillal eleinte csak arra keresett rá szó szerint, amire én, azaz ugyanazon oldalakra, csoportokra, emberekre, és bejegyzésekre (van egy nyílt tanulós csoportunk az iskolámban). Ez minimum 5-6 alkalommal megtörtént, mire rájöttem, és a helyzetet súlyosbítja,hogy sokszor ez ugyanazon laptopról és böngészőből történt (privát ablakkal), amelyet magam is használtam.

    Később Édesapám kedvenc oldalaira kezdett rákeresni az ő gépéről, lévén, hogy csak 2 laptopunk van idehaza. Mikor szóltunk neki, hogy ezt nem kéne, főleg nem egy olyan profillal, amely nem a saját nevén fut, 6 jelölte végleges törlésre a profilját, de mindig visszavonta, arra hivatkozva, hogy az oldalát szerkeszti tovább.

    Most szerdán viszont a Facebook letiltotta, arcképes igazoltatást kért tőle, amelyen átment, 30 órával ezután visszaállították a profilját. Azonnal felfüggesztette ezt követően, azóta nem nyúlt hozzá.

    Azóta rettegek, hogy az én profilommal is történhet valami, pedig a saját nevemen, saját arcképemmel vagyok fent, de olyannyira paranoid lettem, hogy attól rettegek, lehúzhatják vagy deaktiválhatják a profilom kérdés nélkül a megegyező keresések miatt...

    Kérem, segítsenek nekem! Valóban alaptalan a félelmem? Tudom, hogy komolytalan témának tűnik, de a betegségem alatt is csak ott tudtam társaimmal a kapcsolatot tartani napi szinten, nem akarom, hogy megannyi emlék elvesszen.

    Köszönöm segítségüket!

Új hozzászólás Aktív témák