Új hozzászólás Aktív témák
-
mayerlaci
senior tag
válasz Winner_hun #1 üzenetére
Azt nem tudom de nekem a Citromos a kedvencem.Szoktunk venni fagyiport az baromi finom ha megvan csinálva.Roletti rullz.Csak az is má 20FT nem 5.
Neongorack arra gondolt nem sok értelme van a topcinak.
[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
válasz Winner_hun #1 üzenetére
Meg kéne húzni egy határvonalat, hogy mi fér bele egy hardver oldal fórumába, akár fáradt gőz akár nem. Azért, hogy on is legyek, az igazi fagyit főzik, mint ahogy az igazi pudingot is, ezek az instant porok (kutyuld össze, mocskosabb fajtája akár már vízzel is ajánlja) sose lesznek az igaziak.
-
mayerlaci
senior tag
válasz Winner_hun #5 üzenetére
Csak az a baj mikor veszik a fagyit gyümölcsdarabokat nem raknak bele.
Topicnak semmi érteleme. -
mayerlaci
senior tag
válasz Winner_hun #10 üzenetére
Mármint a tetején a nagy darabokat.
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #14 üzenetére
Nekem van egy qrva jó citromfagyi receptem.
Fogod a natúrjoghurtot, összekevered cukorral (mennyiségeket most így fejből nem tudom, de lehet kísérletezni), aztán habverővel megdolgozod. Ezután belenyomod pár citrom kifacsart levét, ha a citrom húsát is belerakod, akkor még jobb. Plusz valamennyi reszelt citromhéjat is tegyél bele. Ezt az egészet megint vered egy ideig a habverővel. Végül pedig bele kell nyomni egy adag tejszínhabot, és elkeverni vele. Az egészet be a frigóba, aztán lehet zabálni.
u.i.: Nekem is a citrom a kedvencem, de a receptben a citromot lehet szinte bármilyen gyümölccsel helyettesíteni. Lényeg, hogy menjen bele gyümölcshús is, attól csak jobb lesz.while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #16 üzenetére
Hű várj, megkeresem szakácskönyvben, ha már ennyire fontos lett.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
Trak
addikt
válasz Winner_hun #1 üzenetére
Drágának tényleg drága, de én inkább ritkábban járok egy igazi fagyizóba, ahol 120 ft egy gombóc viszont olyan a fagyi, hogy elsírom magam a gyönyörűségtől, minthogy gyakrabban egyek porból készült szemetet, vagy dobozos mirelit izét.
Hangsúlyozom: igazi fagyizó
Ilyenből is elég kevés van. Tőlünk van egy kocsival kb. 20 percre, na az igazi fagyizó. Amióta ismerjük, csak oda járunk. Minden évben nyernek díjakat, ki vannak állítva a serlegek, meg lehet kóstolni az új, díjnyertes fagyikat is, bár nekem azok általában túl extrák, maradok a sima fagyiknál.
Amúgy a topiknak tényleg nincs sok értelme...
[Szerkesztve]''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Tangerine
senior tag
válasz Winner_hun #9 üzenetére
Nem tudsz olyat csinálni otthon.
A fagyit folyamatosan keverni kell hűtés közben. Ez a leglényegesebb.Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
c4-eXp
aktív tag
-
Yaye
őstag
válasz Winner_hun #33 üzenetére
Naná hogy van értelme, van legalább annyi mint a pucércsajosnak, vagy a ''téged mi dühít'', meg a ''ma este alvás'' topiknak.
A fagyi akkor lesz jó sima, ha fagyasztás közben keveredik. Ha csak simán megfagy akkor jeges állagú lesz. És persze szigorúan tejből és nem vízzel, sőt szerintem az is segít ha nem a legvékonyabb sovány tejet teszed bele hanem valami zsírosabbat.
A főzött fagyiban szerintem tojás is van (arra nem esküdnék meg hogy mindegyikben), a jó állaghoz szvsz az is nagyban hozzájárul. -
veterán
válasz Winner_hun #1 üzenetére
Lidl áruházláncban 60Ft-okért vannak nagyon finom jégkrémek.
Franc se vesz fagyit 120Ft/gombócért. -
aDM|RaL^
őstag
válasz Winner_hun #1 üzenetére
Vácon van egy fagyizó, vagyis 2is, ahol tökéletesen olcsó és jó a fagyi.
a neve Oázis, az eredeti boltjuk fent van deákváron, de van az Oázis2 a vörösháznál a 2es főúton.
A többihez képest olcsó a gombóc, és nem lehúzza 3szor, hanem a jó nagy kanalával belemer, és rábassza a tölcsérre... 1 gomboc felér vagy hárommal. És a tetejébe még kurvafinom is!http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
b14
senior tag
válasz Winner_hun #14 üzenetére
Tök komoly, hidd el, legalább is én így tudom.
''...de a konfigjából kiindulva, nem hiszem, hogy 40 éves családos ember lenne...'' -- by Slax
-
aDM|RaL^
őstag
válasz Winner_hun #70 üzenetére
80FT!
köff a tájékoztatást ipgirl koordinátáirólhttp://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
aDM|RaL^
őstag
válasz Winner_hun #73 üzenetére
huh
Inkább elmagyarázom:
szóval a kettes úton mellett, már bent Vácon van. Egy nagy vörös házban, amit Vörösháznak hívnak, és régen magtár volt
Kilesz rakva egy tábla is hogy Oázis2, és szembe vele egy vadászbolt van, előtte meg egy lámpa, mármint ha Göd felől jössz.http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
aDM|RaL^
őstag
válasz Winner_hun #75 üzenetére
első van körforgalom után, második meg rögtön utána, harmadik, negyedik
negyedik lámpa után van rögtön.http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
Winner_hun
félisten
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #78 üzenetére
Nah mi a fene, titkosszolgálat működik itt? Egyébként bocs, hogy nem néztem a topikot. Na várj, mindjárt megsasolom jobban, hogy mit is alkottál, aztán írom az észrevételeimet.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #69 üzenetére
Nah szóval, először is szerintem az 1 citrom az nagyon kevés. Legalább kettőt kéne belenyomni ennyi joghurthoz, de én simán beleraknék 3-at is (brute force rulez). Ja, és egy citrom héját mindenféleképpen érdemes belereszelni, nagyon jó ízt ad neki. Cukorból is mehet talán bele egy kicsit több, de ezt az alapján kéne eldönteni, hogy ez mennyire volt édes. Tejszínt pedig mindenféleképpen habállapotban kell belerakni. Nem kell azt felverni, egyszerűen bele a habszifonba, bele egy patron, azt már nyomhatod is bele a cuccba. Nah, így elsőre ennyi lenne. Remélem azért nem ment még el a kedved tőle.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #85 üzenetére
Nekünk még van egy ősrégi habszifonunk, az megfelel a célnak. Patron nem tudom mennyibe kerülhet, de szerintem nagyon olcsó.
Az a baj, hogy a mailjeimet se olvasom túl sűrűn. De azért majd megpróbálok rendszeresen benézni ide.while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #89 üzenetére
Az a könnyebbik része, mivel csak a sarki abc-be kell lemenni érte.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #91 üzenetére
Hát azért szerintem a patron nem kerül többe 200Ft-nál, szóval nem olyan vészes. Persze ha nincs szifon, akkor gáz van.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #93 üzenetére
Dehogy 1 db. Egy csomag kerül kb. 200-ba.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #96 üzenetére
Asszem igen. De lehet még több.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #96 üzenetére
Nah mi van, készül már az új adag? Vagy elment tőle a kedved?
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #99 üzenetére
Esetleg kipróbálhatod más gyümölccsel is. Én már csináltam narancsosat, meg meggyeset is. A narancsos nem a legjobb szerintem, a meggyes egész jó. De a pálmát egyelőre a citrom viszi.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #101 üzenetére
Nem emléxem, hogy joghurt íze lett volna. Szerintem azért érezhetted annak, mert kevés gyümit meg cukrot tettél bele. De tényleg az a legjobb módszer a cukor mennyiségének kikísérletezésére, hogy amikor még krém, addig kóstolgatod.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #103 üzenetére
Ok, majd számolj be.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
c4-eXp
aktív tag
válasz Winner_hun #105 üzenetére
Naaa, ne fogd az időjárásra. Valld be, hogy lusta voltál.
while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
Vallon
tag
válasz Winner_hun #117 üzenetére
Szerintem a legjobb fagyi MO-on. Fóti Cora, Gelatino Gondolazze. Valami mennyei.
Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.
-
Vallon
tag
válasz Winner_hun #119 üzenetére
Bazze nekem a Tiramisu a favoritom, De én már hánytam fagyitól.
Kapaszkodj! Sörfagyi vazze' Olmotöntetnék az emberke fejébe aki kitalálta. Olyan volt mint egy üveg sör, amit egy napra kinnt hagysz a napon, nyitva, majd összekevered tejszínnel, és berakod a frigóba.Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.
-
klepto
addikt
válasz Winner_hun #1 üzenetére
Akkor ha még nem kaptál konrét választ (nem olvastam végig a topicot), akkor áljon itt a titok nyitja
Két fajta fagyit készítenek a fagylaltozók:
1: főzött fagyi; ami úgynevezett alap fagyiléből, ételfestékből, és ízanyagokból ál
2: a por fagylalt (ezzel dolgozunk mi is). Ebből több féle minőségű, és árú termék létezik. Ami közös, mindegyik 2,2Kg-os kiszerelésű, és mindet 4 liter vízzel kell higítani. Az elkészítéási idő átlag 6-15 perc között mozog a gép teljesítményétől függően. A gépek abban megegyeznek, hogy fajtánként 6kg fagyit tud csinálni, és álltalában 1 tégejesek, vagyis egyidőben csak 1 féle fagyit tudnak csinálni. A titok pedig baromi egyszerű: a fagyiport kikevered vízzel a fenti arány figyelembevételével, negyed órát hűtőben pihenteted, majd folyamatos keverés mellett lefagyasztod!
Az otthoni, boltokban kapható pár dekás porok is hasonló összetételűek, viszont a legegyszerűbb, leggyengébb minőségű fagyiporok.
És a kérdés, hogy miért jobb egy fagyizóban készült fagyi
Hát a titok a vastag részben olvashatóHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Vallon
tag
válasz Winner_hun #123 üzenetére
De! Ez a legszomorúbb: Vettem, mert imádom a sört. Pólus Center, Jégpálya melett. Pár ével ezelőtt.
Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.
-
klepto
addikt
válasz Winner_hun #125 üzenetére
Minden fagyiport vízzel kell kikeverni, legalábbis a nagyüzemi fagylaltporokat!
Ennek két oka van:
1: minden fagyipor tartalmaz tejport (még a gyümölcsfagylaltok is)
2: tejjel kikeverve baromi drága lenne, valamint a antsz nem kis bírrságot szabna ki az ilyen termékekre
Az otthoni porok elkészítési előírását nem ismerem, csak tippelek, hogy az is hasonló a nagykiszerelésű, fagyizóknak eladott porokhoz...
Mellesleg nem értek veled egyet, hogy túl drága a fagyizóban a fagyi, mi 85.-Ft-ért adunk 1 gombócotHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
válasz Winner_hun #131 üzenetére
Inkább nem próbálom ki, 14 év alatt megutáltam a fagyit
A 85.-Ft meg csak relatív, hogy mennyire drága. Ma 100.-Ft annyit ér, mint régen néhány évvel ezelőtt 25-30.-Ft
Régen 70-80.-Ft volt egy kiló kenyér, ma már 140-190.-Ft, és még sorolhatnám...Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
ladybug
őstag
válasz Winner_hun #139 üzenetére
Csak kettőt? Nekem ilyen nagy melegben 3 a minimális adag. És este mlg egy jégkrém.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nemcso
senior tag
-
Petya25
addikt
válasz Winner_hun #172 üzenetére
Szerinted ebben van mák? Mégis tetszeni fog.
[link]Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Elektromos autók - motorok
- Hardcore café
- Elite: Dangerous
- Letartóztatták a bitcoin-Jézust
- LG 34GS95QE-B: OLED paneles, ívelt gamer monitor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Alacsony fogyasztású, 128 GB-os szervermemóriát kínál a Micron
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Buds 3 Lite, Vezeték nélküli fülhallgató, Fekete + szilikon védőtok
- Star Wars - Az eredeti trilógia - DVD kiadás (2022)
- Corsair 110Q ATX Gépház Eladó!
- Dell Latitude 3410 Quad Core i5- i5-10210U 10 generációs laptop 8 GB DDR4 SSD jó akkumulátor
- Star Wars - The Rise of Skywalker - 4K UltraHD Steelbook kiadás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen