Új hozzászólás Aktív témák

  • L4D1K

    őstag

    Volt ma egy kis szabad időm végre, sikerült hallgatózni kicsit. Továbbra is a Within Temptation szólt összehasonlítási mérceként, kiegészülve Jean Michel Jarre egyik válogatásával. Forrás Cowon iAudio U3, EQ ill. egyéb módosítók kikapcsolva, az összes szám a saját eredeti CD-im .flac mentései. Két fülest hallgattam csak, az egyik a nagyon régi CX-300 am, a másik apám frissen vásárolt TDII-je.

    A sennheiser az évek alatt szépen bejáratódott, illetve hozzászokott a fülem, a Xears még járatódik, ezért a mostani hangja még szerintem nem végleges.

    Kb 1 -1.5 órát hallgattam őket, a sennheiser M-es gumiharangjával, ami szerencsére tökéletesen illeszkedik az idegen fülesre is. Igazság szerint nem tudom mit írjak végeredménynek, a 2 fülhallgató annyira más karakterű. Within Temptation re tökéletesen alkalmatlan a TDIIes, se magas, se közép, csak iszonyat sok brummogó mély, amelyhez ugyan társul egy szépen nyíló tér, de ezt sokszor éreztem inkább pincehangnak. Itt a sennheiser saját véleményem szerint a porba alázta a xears-t, mert bár annak sincs normális közepe, és a mély sokkal puffogóbb, mégis kiegyenlítettebb és hallgathatóbb a hangja főként azért, mert legalább a magasak jelen vannak vannak a zenében.

    Jean Michel Jarre alatt valamelyest kiegyenlítődik a helyzet, bár a magasokat itt talán még jobban hiányolom. A xearsnek itt nagyon szép tere van, jók a mélyei, szereti az elektronikus muzsikát. A sennheiserhez képest sokkal mélyebb tónusú, amely néha jól jött néha viszont zavaró volt. Összességében nem volt vele semmi gond, de nem okozott számomra nagyobb élményt mint a CX-300.

    Végszóként annyi, hogy az én fülem sem tökéletes, sőt. Ennek ellenére ha a saját zenéimből, illetve zenei ízlésemből indulok ki, lehet h nem adnám oda a CX-300 ast a TDII ért :N . Ellenben mély orientált zenékre, hip-hopra, rap-re, disco etc.. musthave :K

    # ANTAL Tuning #

Új hozzászólás Aktív témák