Új hozzászólás Aktív témák

  • őstag

    @Peti66

    :R Nem sürgetni akarlak, csak hirtelen eszembe jutott, Remélem jobb minőségű képek lesznek. :)

    Más: A szigetelés jósága

    Az nem mérvadó, hogy a füleden belül milyen messze van a hangforrás. A szigetelés viszont befolyásolja a hallható frekvenciák mennyiségét. Ha nem szigetel rendesen, lötyög a füledben, akkor a környezeti zajok is elérik azt a légteret ami a fülhallgató, és a dobhártya között van, és kioltják a hasznos frekvenciákat.
    Másik ok amiért törekedni kell a jó szigetelésre, az energia/hatásfok. A füles motorja egy átalakító. Átalakítja a villamos energiát fizikai munkává. Vagyis a levegőt impulzusszerű mozgásra készteti, így nyomáskülönbség alakul ki az adott térben. Ezt a hol vákuum, hol túlnyomás rángatja a dobhártyát előre hátra, mindezt kb.20Hz-20kHz tartományon belül, ki mennyít hall még meg. Ahhoz, hogy ez a vibráló légtér, csak a fülhalhatókra korlátozódjon, teljesen ki kell zárni a külvilág rezgéseit, ami csak egy süketszobába lehetséges. Egyszóval, ha rosszúl áll a füles, rossz a szigetelés, ami olyan, mintha télen nyitott ablak mellett fűtenél.

    Más: Driver

    Max. 2-3 utas rendszereket alkalmaznak fülesekben, a 6-8 driver szerepe az impulzusátvitel növelése, ezt úgy érik el, hogy ellenütembe kapcsolják őket.
    Hangfalaknál alkalmaznak 4 utas rendszert, ahol a magas sugárzó (20-25kHz) fölé beépítenek egy super magas sugárzót ami 20-100kHz-re képes.

    @Dundika

    THD torzítás diagram egy fontos indolráció, de sajnos a mai elsekélyesedő világunkban maguk a gyártók sem tudják mi fán terem. Ezalatt azokat a cégeket értem, akik az olcsó kínai cuccokból dobják össze a füleseket, és tízes kiszerelésben árulják, de fogalmuk sincs, hogy mit is. Nemzetközi szabványok vannak arra vonatkozóan, hogy a müszaki bizonylatoknak milyen, az adott termékre vonatkozó tulajdonságokat kell tartalmazni.
    A hiteles THD adataiból, már lehet "sejteni", hogy megéi-e a pénzét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák