Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Champipi #26270 üzenetére

    szerintem kicsit elbeszéltek egymás mellett.
    teljesen igaz az, amit írsz, de gyakorlatban szerintem tökéletesen elég, ha egy hallásra kellemes és kielégítő hangkeltő cuccod van. sokan vannak botfülűek, akiknek elég, vagy még talán jobb is egy erőteljes basszus a zenei élményhez. ezért is létezik sokféle füles, mindenféle hangképpel, és nem csak Shure SE535 meg AKG K3003.
    ha magának vesz az ember fülest, akkor szerintem annyi pontosan elég, hoyg szépnek találja a hangzását, csak úgy fülre. ha pedig professzionálisan foglalkozol zenével, például komponálsz, keversz, hangosítasz, stb, akkor lesz igazán fontos a pontos hangvisszaadás és neutrális hangkép. erre vannak a studio monitorok kitalálva. de a hangképük a nagytöbbség számára kevésbé élvezhető, hiába nagyon profi cuccok.

    egy szubjektív élményt biztosító dolognál mindenki számára az lesz a legjobb, amit ő maga legjobbnak tapasztal. ha neked a szubjektív élmény egybeesik a műszakilag tökéletes hanggörbével, akkor te a statisztikai kisebbséghez tartozol, de természetesen nincs ezzel semmi baj (hacsak nem annyi, hoyg nehezebb lesz elérhető áron neked tetsző fülest találni).

Új hozzászólás Aktív témák