Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz zümzümm #63566 üzenetére

    "Hogy lehet egy 80%-os szint, csúcson túli csúcsrajáratás?"

    Úgy, hogy hangszínszabályzásnál a "csúcs" nem a 100%, hanem a 0%. Valamint, ahogy mások is írják, nincs is olyan hogy csúcs, nem jelent semmit, hogy hány "százalék". Minek a valahány százaléka? Nem a "csúcsnak", mert az 0%.
    Az értelmezhető felvetés az, hogy adott készülék, adott konstrukcióban, adott elektronikai és egyéb környezetben, adott teljesítmény és torzításbevitel mellett adott teljesítményt ad ki és adott további torzítást tesz rá az addigiakra. Ez ad valamilyen eredményt az adott hangerőn. Ha az adott készüléket olyanra gyártották, hogy az általad vázolt rendeltetésszerűtlen körülmények között úgy viselkedjen, annak megvan az ettől független oka, az egy ilyen konstrukció. Ha pedig nem ilyen konstrukció, hanem egyedi hiba, hogy kevésbé tud védekezni a káros ráhatásaid ellen mint a többi fülhallgatód, akkor hibás.

    Persze te nem erre voltál kíváncsi, hanem biztatást akartál kapni, hogy nem esélytelenül mész oda a pulthoz, ellenben hozzáértő arról tud beszélni a problémád kapcsán, hogy a használatod nem rendeltetésszerű használat, és ha netán van is egyedi hiba a készülékedben, akkor is van hiba a használójában, a másik lehetőség pedig az, hogy nincs egyedi hiba a készülékedben, pusztán olyan konstrukció, amely a többinél markánsabban kimutatja a felhasználó hibáját. De a felhasználóban mindkét esetben, illetve a jelenségtől függetlenül alapvető hiba van, egy hozzáértő számára ez a lényeges. Mindezt feltehetőleg a törölt hozzászólásodra is válaszolom, bár azt nem olvastam.

    Ez kicsit hasonló, mint amikor a felhasználó panaszkodik adott fülhallgató miatt, hogy nem tetszik neki, hogy az hajlamos a driver flexre. Nos, nem az a baj, hogy a készülék hajlamos, hanem a felhasználóban hiba van. Rosszul helyezi be a fülhallgatót. A driver flex minden esetben a felhasználó hibája, némely készülék jobban kimutatja a hibát (mert ettől függetlenül olyan a konstrukciója), némely készülék kevésbé mutatja ki a hibát (mert ettől függetlenül olyan a konstrukciója). A driver flexre való hajlamosságnak örülni kell, mert szerencse a felhasználó számára, hiszen az adott készülék jelzéséből könnyen láthatja, hogy rosszul csinálja. A te említett fülhallgatód, ha nem egyedi hibás, akkor szintén olyan konstrukció, amellyel "szerencséd" van, mert jelzi, hogy rosszul csinálod.

Új hozzászólás Aktív témák