Új hozzászólás Aktív témák

  • f4lcon

    őstag

    válasz zümzümm #63606 üzenetére

    mondok neked egy szemléletesebb példát, hogy jobban megértsd.
    van egy poharad, tele van vízzel. te még önteni akarsz bele, és csodálkozol, hogy hiába csak egy cseppet akarsz csak beleönteni, mégis jön le a víz az oldalán! pedig csak egy cseppet akarsz bele önteni! az olyan kevés, nem is érted miért jön az oldalán a víz!! egy cseppnek mindenbe bele kellene férnie!!!44!4!!!4négy

    ez nem a füles baja, nem a lejátszó baja hanem a user baja.
    ilyenkor nem a terméket kell cserélni, hanem a felhasználót.

    tök mindegy, hogy valójában X rubrikát vagy százalékot vagy 52/476-od százalékot tolsz, ha az a hangerővel összességében magasabbra kerül, mint a fülesed tűréshatára, akkor az recsegni fog. lényegtelen, hogy ezt a hozzáadott értéket te soknak, vagy kevésnek gondod ha pont elég ahhoz, hogy abszolút értékben sok legyen.

    hogy megértsd ez miért lehet: természetesen a fülhallgatókat nem úgy tervezik, hogy minden a világon kapható lejátszó minden nyomorult kimenetét maxon elviselje. ezért nem lehet a fülhallgató gyártóját felelősségre vonni, ezért ez nem garanciális kérdés.

    szimplán túlvezérled a fülest, és az nem tolerálja.

    ha ezt felfogtad, akkor utána beszélgethetünk a továbbiakról, pl, hogy mit vennél helyette, vagy milyen hangot akarsz hallani, és miből.

    persze azt sem árt elfogadni, hogy az EQ általában a fülhallgató és a lejátszó vélt vagy valós hibáinak kiküszöbölésére használatos, és önmagában nem javasolt csak akkor, ha más módon a kívánt hangzás nem megvalósítható.

    “The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

Új hozzászólás Aktív témák