Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabbbb

    senior tag

    válasz Tulku #68335 üzenetére

    Ha egy kiegyenlített hangkeltőn meghallgatsz egy felvételt, az úgy fog szólni, ahogy a stúdióban a mérnők/producer elképzelte, az ő monitorja garantáltan nyílegyenes hangképpel fog rendelkezni 50hz és 18khz között. (feltételezve, hogy nem laptophangszóró-n etc. való hallgatásra kevernek, 20 éve volt ez nagyobb probléma) Mondhatnám azt is, hogy ha egy felvételt V karakterű fülesen meghallgatva természetesnek érzékelsz, akkor azzal a felvétellel elég komoly gond van, természetesen rengeteg ilyen felvétel van.
    Igen vannak lineárisnak hitt hangkeltők, amik rosszak és valójában nem lineárisak, de olyanok is vannak, amik jók. Nyilván IEM-nél eleve nehéz jól mérni őket, mindenkinek más a fül anatómiája, így valódi lineáris IEM-et nagyon ritkán fog bárki is hallani, de attól még szerintem érdemes lehet erre törekedni.
    Azzal egyetértek, hogy nincs semmi baj azzal, ha valaki a V karaktert szereti, ha meg valaki változó karakterű fülhallgatókat hallgat azzal meg főleg nincs semmi baj. A fő gond azzal van, hogy egészen drága IEM-nél is előfordul, hogy 3khz körül 15-20db-el kisebb a hangnyomás, mint 500hz és 5khz-en, és rá van fogva, hogy ez azért ilyen, mert V karakterű, nekem az ilyen eszközök hallgathatatlanok, inkább legyen erős rolloff 100hz alatt és 10khz felett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák