Új hozzászólás Aktív témák

  • vampire17

    addikt

    válasz MasterMark #10910 üzenetére

    Egyszerusitenem en, de nem tudom, hogy...

    Ezeket probaltam mar:
    1. Eloszor siman radugtam az Android Box-ot a switchemre ONT-on PPPoE Kikapcs, semmi kabel, csak ami az OPNsense WAN portjaba megy. Az Android Boxon van net, de a TV csak fekete kepernyo... Aztan radugtam az ONT-ra az Android Boxot, betarcsaztam mellette a amsodik PPPoE-vel, igy volt TV, volt net, de ertelemszeruen egy teljesen masik halozat volt (fizikailag sem volt osszekotve nyilvan)

    2. Aztan osszekotottem az ONT-ot a switchel, (PPPoE, DHCP kikapcsolva) Igy volt net, volt TV, de csak Unicast (nem megy a gyors csatornavaltas es nem lehet megallitani az adast, mert megfagy a stream...)

    3. Aztan jott az, amit fontebb irtam.

    Az igazi cel az lenne, hogy az ONT-ra nincs dugva csak a WAN portja az OPNSene-nek es minden mas a switchre.... Probaltam IGMP Proxyt rakni az OPNSensere, csinaltam hozza tuzfal szabalyokat, de semmi, nincs kep igy az Android box TV appjaban...

    VLAN, de hogy? :) az ONT-on nincsenek VLAN-ok (legalabbis port based biztos nincs, mindegy, mit, hova dugok, mindenhol van net, es IPTV is) nem is talaltam semmi VLAN-ra utalo beallitast... Max azt tudnam, hogy a 2. modon osszekotom es beteszem egy sajat VLAN ba.. De igy meg ugye nem lesz Multicast... (a legfajobb igy, hogy nem lehet az adast megallitani)

    Az ONT-on ennyit talaltam, ami segithet... ezek a Route-ok vannak beallitva:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák