Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Van egy érdekes problémám:
    - Ha friss OpenWRT (pl. most v23.05.2) fut több különböző WiFi AP-n (akár néhány éves AC-wave2 vagy 10+ éves N kütyü más márkákból - egyiken sem fut se tűzfal/nat, se dhcp server, mind "buta AP" minden interfészt bridge-elve), akkor nem működik 2 hasonló régi Samsung Galaxy Tab-A tablet (minden más igen, ősrégi alsókategóriás Samsung telefont is próbáltam). Csaktlakoznak és nem szakadnak le, de miután IP-t kaptak DHCP-ről (azt, amit a dnsmasq.conf alapján kapniuk kell) és netet kezdenek használni, nincs forgalom, nem töltenek be weblapok, nem tudok a tabletekről IP-ket pingelni.

    Először arra gyanakodtam, hogy a .11r és .11w megjelent az elérhető legbutább hostapd/wpad csomagokban is, és talán nem kapcsolódnak ki (főleg ha csak LuCi-val konfigurálok, nem parancssorból) és ezt utálják ezek a táblagépek.

    Viszont, ami ebben érdekes, és talán túlmutat az OponWRT-n, hogy ha teljesen kikapcsolom a táblagépet és áramtalanítom az AP-t is, amihez utoljára csatlakozva volt, akkor a LAN-ról továbbra is válaszol valami a táblagépnek fenntartott IP címen ping-re.
    Megnéztem a router-en az apr -a parancsot, és amit kidob MAC-re az IP-hez, az egy olyan MAC cím, amihez más IP-t kéne osszon a DHCP. Ha beírom böngészőbe a táblagépnek osztandó IP-t, akkor bejön egy IP kamera webes felülete.
    Gondolom emiatt működésképtelen a táblagépen a net, hogy két LAN eszköz is válaszol ugyan azon az IP-n.

    Átnéztem a dnsmasq.conf file-t, és ránézésre rendben van. De most az IP kamera sem válaszol azon az IP-n, ami annak lenne kiosztva DHCP-n. Csak a táblagépnek szát IP-n válaszol. A kamera csak kábelen csatlakozik, nem WiFi-n, a táblagép pedig csak WiFi-n.

    Ezt mi okozhatja inkább? A router (ami pontosabban egy házi szerver) DHCP szervere hülyült meg, vagy az OpenWRT ront el valamit (összekeveri valahogy a MAC címeket és "megmérgezi az ARP-t")? Ha 10+ éves gyári szoftver fut egy WiFi AP-n, akkor működik ez a táblagép (friss RouterOS-el is működtek az újabb AP-ken, csak OpenWRT-vel van ez).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák