Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz attiati #28225 üzenetére

    egyrészt az egy szűrő is, ami a nagyobb darabokat nem engedi be a lyukba, másrészt így mindig kéznél van... arra szolgál, hogy a hátul lefelé menő gégecső felső, meredeken kanyarodó szakaszát ki lehet vele kotorni. néhány hónap alatt nyálkás baktériumtelep ver tanyát a csőben, ami hamar duguláshoz vezetne -- ezzel meg lehet őket bolygatni, és lejjebb lehet szuszakolni a dzsuvát... amúgy évente egy-két alkalommal, amikor már kéri a hűtő a belső tisztítást (használattól függően, nyilván) én elhúzom a hűtőt, a motorról leveszem a párologtató tartályt és kimosom, a gégecső alsó végét kiszabadítom és belelógatom egy vederbe, és felülről, ahogy mosom a belsejét, bő vízzel megkínálom a lyukat (jó meleg, de nem forró két litert lecsurgatok rajta, aztán a cső alját ledugózom, kap egy deci hipót és felöntöm vízzel, majd fél óra múlva leengedem a vederbe és megint vagy két liter hideg vízzel szépen átöblítem. mindez nyilván a vederbe csurog le... igen randa redvát szokott kihozni. a tartályt is hipózni szoktam. ami fontos, hogy a hátfalhoz, különösképp a pöcökhöz vezető árokhoz lehetőleg semmi ne érjen hozzá (ételtároló edény, felvágott papírja, szalámi csücske, stb), mert az levezeti onnan a vizet, ami egy az, hogy eláztatja az érintett kaját, másik meg, hogy becsurog a hűtőbe, és hajlamos takaros tavacskát képezni a fiókok alatt...

Új hozzászólás Aktív témák