Új hozzászólás Aktív témák

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz SZIGMA #49046 üzenetére

    Sok olyan gép van az újraértékesítési programban (is), amik nincsenek kiskereskedelmi forgalomban. Egy-egy projektre csinál a HP egy speciális konfigot, amit az adott vevőnek, pl. nagyvállalati ügyfélnek rak össze és értékesít. Pl. 50 darabot. A rengeteg gép közül már nem emlékszem melyik 430-asban volt SATA SSD, de volt az biztos, valszeg ilyen konfig lehetett. Nekem is csak úgy derült ki, hogy a vevő HDD-t is kért bele, és miakor kinyitottam, láttam, hogy hoppá, itt először SSD-t kell cserélni, mert foglalt a HDD helye :) Ezeknek a gépeknek termékszámára is rákereshetsz, a neten semmi infót nem fogsz találni róluk, mert még a nyilvános HP-s adatbázisban sincsenek benne. Amúgy semmi jelentősége, mert a gép ott van, az van benne ami, és működik :)

    A legtöbb felhasználót nem érdekli milyen SSD van a gépben, higgyétek el. Még akkor sem, ha nagyok a különbségek közöttük sebességben és árban is. Aki nagyon háklis az ilyenre, az majd bővíti magának amivel akarja, és amire van pénze. A gyári meghajtók egyébként a jó minőségű, drágább fajtákból valók. Itt is jellemző, hogy a felsőkategóriájú gépekben (Spectre, Zbook, Elitebook) drágább és gyorsabb SSD-k vannak, mint egy középkategóriás probookban. Ezért nem is értem, miért kell ezen ennyit rugózni, nem csúcsmodellről van szó 500-600 ezres árban, hanem egy sima 200 ezres kis probookról...

    [ Szerkesztve ]

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Új hozzászólás Aktív témák