Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz djgeg #4263 üzenetére

    "Slotot foglaló opcinális ILO?"
    Gen7 esetében ez úgy tűnt, nem zavarta az embereket. Engem sem. Egyébként meg egy olyan slotot "foglal", amiben csak az csücsülhet (ha jól láttam). Nem veszítesz vele értékes foglalatot.

    "Szarabb HDD keret (úgy generál gen10)"
    A Gen7 volt a legjobb, masszív műanyaggal. Precíz illesztések, nulla holtjáték. A Gen8 már ki volt könnyítve oldallapok számát és a műanyag minőségét is tekintve. Ehhez képest némi előrelépés, hogy teljesen leredukálták és fém-fém "sínt" használ a Gen10.

    "persze valaki szereti de amúgy jobb a vertikális"

    Amúgy jobb?
    Amúgy miért is? Tényleg.

    "-Külső táp?.... camon....................."

    A külső táp pedig egy fokkal szimpatikusabb, mint a korábbi hozzáállás.
    Nem tudom van-e hivatalos statisztika (szinte biztosan nincs), de saját meglátásom többek között az itteni topicokat is olvasva: a HP Microserverek érzésre fele táphibával került ki a forgalomból. Utána meg mehet a hajtóvadászat a megfelelő form-factor után.

    "Ilyen áron?"
    Az új Gen10 egyébként nekem tetszik. És továbbra is csak ismételni tudom amit korábban írtam; akik az ár miatt panaszkodnak, vegyenek egy Synology / QNAP NAS-t hasonló áron, és lehet panaszkodni a teljesítményre és a rugalmatlanságra.

    Most ~ 150 kHUF iPon-ban egy Gen10.
    Van itthon egy QNAP TS-431P2-1G NAS-om, ami "csak" ~100 kHUF.

    Nem kell Gen10 Microserver hozzá, egy ~10 éves Gen7-es röhögve elveri a NAS száját minden tekintetben. Boot idő, performancia, OS lehetőségek, még talán a zaj is.
    A kisebb méret és az USB3 szólna esetleg a NAS mellett. Bár nekem egyik sem szempont.

Új hozzászólás Aktív témák