Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz XDAnonymus #1589 üzenetére

    Te a res fájlt akarod szerkeszteni, a gyári beépített számlapokat. Van rá szoftver ami szétszedi-összerakja, de csak a régiekhez. Ilyen 0.0.8.88 féle ősi verziókhoz ahol még a feltölthető 11. watchface sem volt benne.
    [link]
    Azzal legyél tisztában, hogy ez veszélyes dolog. A bin-es számlap csak egy kiegészítő, ha nem sikerül felrakni akkor nem sikerül, az óra működik. A res az más, ha abban van akár 1 bit hiba, vagy valami nem jön össze akkor fekete képernyős döglés lehet belőle, nincs bluetooth, nem töltődik. Gyakorlatilag kuka, vagy félre kell rakni hátha az oroszok egyszer kitalálják hogy felbontva esetleg hogy lehet helyretenni.
    Az óra firmware intenzív fejlesztésen esett át, sokszor változtak a dolgok, formátumok, eljárások, bluetooth kommunikációs protokoll. Ez a tool a kezdetekben készült amikor még nem volt más lehetőség egyéni számlapra. Ahogy beletették hogy a mifitből lehet egy plusz számlapot felrakni, gyakorlatilag megszűnt az igény az ilyen mókolásra, mert igen könnyű az órát téglázni, helyretenni meg nem könnyű, vagy jelenlegi ismereteink szerint lehetetlen.
    Kipróbálni ki lehet, hátha kicsomagol újabb res-t is, a képek, konfigurációs fájlok talán kinyerhetők. Bár az újabb res-eket szerintem nem is csomagolja ki, kb. amióta külön font is van. Ebben az újakban "NERES" fejléc van, a régebbiekben "HMRES". Csodálkoznék ha a NERES-t kezelné.
    Aztán ha csináltál is valamit, azt utána össze kell rakni res fájlnak. De amit előállít, az nem tudom milyen firmware verzióval működik. Már ha működik. Régebben volt több eset hogy az elkészült res fájl felrakása kukázta az órát. Ezért is örültek, amikor bekerült egy gyárilag frissíthető számlap.
    Én biztos nem raknék fel az órára ezzel készült res-t, hónapok óta nem frissítették, közben meg szinte pár naponta jönnek új dolgok, firmware formátum váltások, kiegészítések.
    Tehát nem javaslom hogy használd, de hát a te órád, te döntöd el mit csinálsz vele.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák