Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz J0shu4M1ll3r #100171 üzenetére

    Mi a cél vele?

    4 magos 8 szálas proci belemegy. De a legerősebbek jobban is melegednek. Ha valami tényleg kihasználja, akkor eléri a 100 fokot a proci és throttlingol. Ha virtualizációs dolgok nem annyira szempontok, akkor az i7-36xxqm ek közt van 35w-os, ami kicsivel visszafogottabb órajelű. Nekem 3720qm került be, mert munkához kihasználom. Rendszeresen ki kell porolni, hogy tudja magát hűteni. Meg most tettünk egy 3630qm-et egy másikba.

    Legutóbb valamelyik linux frissítés szivatott, hogy a kernelben lévő teljesítmény maximalizáló szoftveres optimalizáció túl lassan reagált a teljesen leterhelt géppel és a hővédelem időnként emiatt lekapcsolta a gépet, át kellett kapcsolnom kernel paraméterben, hogy a hardveres önszabályozást használja a proci a buta szoftveres helyett. intel_pstate=disable kapcsoló grubban.

    Windows alatt is megy szépen, persze csak mostanában nem azzal használtam.

    Ha körbenézel hardveraprón, néha látni bele való 4 magos procit, de általában 25 ezer felett. Szóval gondolkodj el, hogy tényleg kell-e. Végül is a desktop procikhoz képest sem annyira elvetemült az ára.
    Ja és 4 magos procihoz kell a 90w-os töltő, mert ha 65ös van hozzá, azzal nem fogja tölteni az akkut bekapcsolt géppel.

    A hd4000 egyébkén displayporton át akár 4k képernyőt is meghajt, igaz csak 30Hz-es képfrissítéssel. Persze ettől még nem fog 4k videót dekódolni, mert arra nem képes. Teljes képernyőn úgyi s max fullhd videókat érdemes próbálni, legalábbis youtube vp9 esetén procierőből is elmegy úgy. h264 dekódolás amit tud hardveresen.

    Ha csak asztalnál kéne jobb gpu, akkor az egpu topicban körbenézhetsz, exp gdc-vel expresscard slotba dugva használható külsőleg asztali videokártya is. Nem kell nagyon megőrülni, de 1050 vagy 1060-as nvidia vagy hasonló radeon kártya még egész jól elmegy. Külső monitorral használva érdemes ilyet. Persze a leggazdaságosabb valami maradék asztali kártyát használni, ha nem annyira régi, hogy az integrált is lepipálja. Meg persze külőn tápegység is kell hozzá, szóval ez sem feltétlen két fillér. De elavult asztali gépből való is jó.

    Ramból 2x8GB belemegy. Az is egy 20as körül van használtan.

    Viszont olcsó dokkolókat venni hozzájuk, meg 90w-os tápot. 5-6 körül mennek külön külön.

    Ha semmi konkrét cél nincs vele, csak netezni, filmezni... hát akkor egy ssd kell bele és kész.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák