Új hozzászólás Aktív témák

  • barnam_

    nagyúr

    Ha már workstation gépek a téma:

    Van egy kimaxolt w530-am (i7-3840QM 4Ghz, 32gb, quadro k2000m, 2,5"+msata ssd), mostanában gondolkoztam rajta mire lenne érdemes leváltani. Igazából a napi használat során mindenre elég, két téren lehetne fejlődni: akkumulátoros üzemidő(*) és gpu teljesítmény.

    P50-eket nézegettem német Ebay-en, Quadro M2000M-el 800€ körül láttam, Hardveraprón 300e Ft körül. P51 is akad hasonló árban, de az a gyengébbik vga-val szerelt (M1200).

    Jön a következő kérdés: otthoni, átlagos használatra használt workstation/business gép vagy tejfölös doboz minőségű új consumer? Pl. a német Lenovo oldalán 749€ OS nélkül a Legion 5 AMD Ryzen 5 4600H-val (6mag/12szál 3/4ghz) és GTX 1650-el. GPU számítási teljesítményben valószínűleg össze sem lehet hasonlítani a kettőt, a CPU-ban nem vagyok biztos, de valószínűleg az sem gyenge. Régen nem gondolkoztam a válaszon, mindig a használt business gépekre tettem a voksom, de azóta változtak a PC használati szokásaim: nincs dokkoló / monitor vagy egyéb periféria (max egy vezeték nélküli egér); kevesebbet ülök otthon íróasztalnál (albérlet, gyakoribb költözések), nem vagyok nagy gamer de néha jó kihasználni egy akciót Steam-en és ha van időm akkor játszani egyet. (most leginkább GTAV megy, de szívesen kipróbálok/nék újabbakat is)

    Gondolkoztam még eGPU-n is, az sem elvetendő ötlet bár az ExpressCard34 nyilván limitáló tényező. Viszont itt fontos lenne, hogy a laptop LCD-n jelenítse meg a képet, ha jól tudom ez nem annyira triviális.
    Felmerül még a konzol lehetősége is, igazából az a legolcsóbb alternatíva: az Xbox Series S 280€, a Series X pedig 500€ lenne ha lehetne kapni. A kisebb modell is elég lenne nekem, de az adathordozó hiánya és ebből fakadóan a Microsoft Store használatának kényszere nem szimpi...

    * akkuval kapcsolatban teszteltem ma délelőtt:
    Ebben a gépben egy Aliexpress-es 9 cellás akku van 105 ciklussal és 4% elhasználódással. Akkuról a CPU max 50%-on megy, tehát 1,4 Ghz + 70% fényerőn Youtube FHD 30 fps videó 84% akkuról indulva kicsivel kevesebb, mint 3 óra alatt 5%-ra merült és kikapcsolt. Ez normális üzemidő vagy egy új Greencell akku dobhat valamit rajta?

Új hozzászólás Aktív témák