Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz mv #12007 üzenetére

    Valószínűleg eléggé a szubjektív használatra menne rá. Az utóbbi fél évben kíváncsian figyelem az iPad és az Android-os tablet-ek térnyerését, de személyes meggyőződésem szerint az X41t és a hasonló tablet PC-k majdnem olyan jól használhatóak ugyanazokra a feladatokra, ráadásul sokkal több előnyük is van, mint teljes értékű számítógépeknek az iPad-szerű gadget-ekkel szemben.

    De igazából szívesen kipróbálnék egy iPad-et vagy egy jobb (nem óccókínai-féle) Android-alapú táblát is, mert erre eddig nem volt lehetőségem.

    A szubjektív listám szerint:

    iPad/Androidos táblák vs. X41t:

    + az előbbieknek jobb az üzemidejük (iPad elvileg 10 óra vs. X41t 4 óra 82%-os állapotú 8 cellás akksival)
    + az előbbiek könnyebbek kb. fél-háromnegyed kilóval (nekem nem túlzottan számít, 1,8 kg-nál húztam meg a kényelmes hordozhatóság határát)
    + kapacitív/multi-touch kijelző vs. Wacom (az X61 tabletből elvileg már volt multi-touch enabled modell, az X200t pedig tutira támogatja) - ez csak nézőpont kérdése, mert én szeretem a Wacom toll használatát (ha lesz egy kis időm, elmélyedek az X41t rajztáblaként való használatában is).

    - az iPad-szerű gadget-ek nagy hátránya a hardveres billentyűzet hiánya (ez egy igencsak nagy hátrány, mert az X41t-t, mint minden convertible tablet PC-t, a tábla- és a notebook-mód közötti rugalmas váltási lehetőség teszi igencsak vonzóvá és használhatóvá)
    - a kijelző minősége (az iPad ugyan IPS, de glossy, az Android táblák pedig még csak nem is IPS panelesek)
    - számomra a desktop OS-nek több előnye van, mint a mobil OS-eknek (sokkal jobban használható, bővíthető)
    - árban az X41t sokkal kevesebből kijött, mint egy iPad, sokkal jobban bővíthető hardveresen (USB, PCMCIA, kezeli az SDHC kártyákat) és szoftveresen is (megfelelő alkalmazásokkal gyakorlatilag nincsen olyan dokumentum-, zenei-, képi- és e-könyv fájltípus, amit ne tudnék megnyitni, dolgozni vele stb.).

    De leszögezem, ez szubjektív lista, az én személyes preferenciáimat tükrözi (legyen kéznél egy munkára és szórakozásra egyaránt alkalmas, viszonylag kis méretű és elfogadható üzemidejű, kiváló kijelzőjű hordozható gép, amelyik ráadásul stabil és strapabíró).

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák